GTA V για PS4/Xbox One το Νοέμβριο

Η έκδοση για PC τον Ιανουάριο, σε όλες πολλές βελτιώσεις και προσθήκες

Ομολογούμε πως αρχικά δεν θεωρούσαμε τα "μεταβατικά" games ανάμεσα στα νέα PlayStation και Xbox - αυτά δηλαδή που είχαν σχεδιαστεί κατά βάση για PS3/Xbox 360 αλλά στη συνέχεια κυκλοφορούν και για PS4/Xbox One - ιδιαίτερα καλή ιδέα. Είχαμε την αίσθηση πως, αναπόφευκτα, θα γίνονταν τέτοιοι συμβιβασμοί στο σχεδιασμό και τη λειτουργία των τίτλων αυτών, ώστε οι δυνατότητες των νεότερων συστημάτων δεν θα αξιοποιούνταν. Όμως η επανέκδοση του The Last of Us, ενός από τα καλύτερα games αυτή τη στιγμή για το PS4, μάς άλλαξε γνώμη... και τώρα οι RockStar και Take 2 φιλοδοξούν, επίσημα πλέον, να κατορθώσουν το ίδιο με την έκδοση του περίφημου Grand Theft Auto V για τα PS4 και Xbox One. Η σχετική φημολογία έκανε το "γύρο του Web" από την... επόμενη ημέρα διάθεσης του τίτλου στα PS3/Xbox 360, όμως έχουμε πια συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας για την έκδοση των διαδόχων του: την 18η Νοεμβρίου.

Το GTA V για τα PS4 και Xbox One έχει να επιδείξει (όπως μπορεί να διακρίνει οποισδήποτε και από το σχετικό video) βελτιώσεις στον οπτικοακουστικό τομέα, τέτοιες ώστε να "κάνουν διαφορά" και στην αίσθηση του παιχνιδιού πέρα από την όψη του (π.χ. σημαντικά αυξημένο βάθος πεδίου). Όλα τα στοιχεία του περιβάλλοντος στις διάφορες τοποθεσίες του έχουν εμπλουτιστεί, έχει υλοποιηθεί καλύτερο σύστημα απόδοσης των καιρικών συνθηκών, έχουν προστεθεί νέα όπλα και οχήματα, καθώς και νέες δραστηριότητες. Οι περίφημοι ραδιοφωνικοί σταθμοί των GTA στην έκδοση αυτή για PS4/Xbox One έχουν επίσης αναβαθμιστεί (πάνω από 100 νέα τραγούδια και DJ mix), ενώ το extra περιεχόμενο που πωλήθηκε εκ των υστέρων (DLC) για τις εκδόσεις PS3/Xbox 360, σε αυτήν την έκδοση είναι παρόν εξ αρχής. Το τμήμα συμμετοχής πολλών παικτών μέσω Δικτύου που προσφέρει το GTA V, άλλωστε, στην ανανεωμένη έκδοση υποστηρίζει έως και 30 παίκτες ταυτόχρονα, σημαντικά περισσότερους από όσους υποστήριζε η σημερινή έκδοση.

Ως κίνητρο στους καταναλωτές που έχουν ήδη αγοράσει το GTA V σε PS3 ή Xbox 360, οι Rockstart και Take 2 προσφέρουν όχι μόνο το προαναφερθέν υλικό DLC, αλλά και τη δυνατότητα να μεταφέρουν το Δικτυακό προφίλ που είχαν δημιουργήσει από τα παλαιότερα PlayStation ή Xbox, στα νέα. Ως επιπλέον κίνητρο για προπαραγγελία προσφέρουν και 1 εκατομμύριο εικονικά "δολάρια" τα οποία οι παίκτες μπορούν να ξοδέψουν τόσο στο Δικτυακό, όσο και το σεναριακό τμήμα του GTA V στα PS4/Xbox One. Η ανανεωμένη αυτή έκδοση θα κυκλοφορήσει και για Η/Υ, αλλά μετά από την εορταστική περίοδο (27/1), προφανώς για να μην στερηθούν τα PS4/Xbox One πωλήσεις αντιτύπων λόγω της αναπόφευκτης διαρροής κάποιας κλεψίτυπης έκδοσης για PC.

Με το GTA V των PS3/Xbox 360 να έχει σημειώσει τους τελευταίους 12 μήνες πωλήσεις της τάξης των 35 εκατομμυρίων αντιτύπων σχεδόν (!), ακόμη και ένα ποσοστό μόνο από αυτήν την πελατειακή βάση να μεταβεί στην έκδοση των PS4/Xbox One θα είναι αρκετό για να την αναδείξει σε μία από τις σημαντικότερες κυκλοφορίες της χρονιάς για τα δύο φορμά - μην συνυπολογίζοντας, δηλαδή, όσους και όσες περίμεναν υπομονετικά να παίξουν την "επόμενης γενιάς" έκδοση απευθείας. Ανεπιβεβαίωτες ακόμη πληροφορίες θέλουν τη Sony να έχει εξασφαλίσει κάποιου είδους αποκλειστικό περιεχόμενο για την έκδοση του PS4 - ίσως κάτι όχι τόσο εκτενές όσο στην περίπτωση του Destiny της Bungie, αλλά αρκετό για να καταστήσει το δικό της φορμά θελκτικότερο στα μάτια όσων δεν έχουν ακόμη αποκτήσει ούτε το δικό της σύστημα, ούτε το Xbox One και θα ήθελαν να παίξουν το νέο GTA V. Αν κάτι τέτοιο όντως ισχύει, υποθέτουμε πως... θα το μάθουμε σύντομα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ