God of War III

Υψηλή ευκρίνεια... επική!

Είδος: Action
Φορμά: Playstation3
Τιμή: €59,99

Εταιρία: Sony
Διανομή: Sony Hellas

Δεν ξέρουμε πώς φαντάζονταν οι φίλοι και οι φίλες του αθηνόραμαdigital.gr τα games σε υψηλή ευκρίνεια όταν - για πρώτη φορά πριν από μία πενταετία - οι Sony και Microsoft ανακοίνωναν τις προθέσεις τους για τα PS3 και Xbox 360. Έχοντας τότε δει αριστουργήματα ήδη, όμως, τόσο στο Xbox όσο και στο PS2, είχαμε μία καλή ιδέα του πώς θα μπορούσαν να είναι: στο ίδιο γενικό στυλ, αλλά λεπτομερέστερα και εντυπωσιακότερα. Δεν πέσαμε... και πολύ έξω, αφού μέχρι στιγμής η συντριπτική πλειοψηφία των παραγωγών που έχουμε δει είναι ακριβώς αυτό. Δεν μας πειράζει ακριβώς, αλλά όλο αυτό το διάστημα τρέφαμε την ελπίδα να έλθει ένας τίτλος, από οποιαδήποτε προέλευση εν τέλει, που δεν θ' αφήσει κανένα περιθώριο αμφιβολίας σχετικά με το αν είμαστε πλέον ανεπιστρεπτί στην εποχή του hi-def gaming ή όχι.

Το God of War III είναι αυτός ο τίτλος.

Να το "εισπράξει" κανείς αυτό το συναίσθημα από τη νέα παραγωγή της Sony είναι εύκολο για δύο λόγους. Πρώτον: ακολουθεί πιστά τα βήματα των προκατόχων του τόσο σεναριακά, όσο και στο γενικότερο στυλ παιχνιδιού - οπότε είναι ο τεχνικός τομέας και όλες εκείνες οι μικρές λεπτομέρειες, τα πράγματα στα οποία αναπόφευκτα εστιάζει κανείς. Δεύτερον: η υψηλή ευκρίνεια του GOW III δεν περιορίζεται μόνο στον... μεγαλύτερο αριθμό από pixels. Η ομάδα δημιουργίας της Santa Monica έχει εκμεταλλευτεί τη δύναμη του PS3 για να ωθήσει τα πάντα πολλά "κλικ" πιο πάνω: η αληθοφάνεια στην κίνηση του πρωταγωνιστή Kratos είναι μεγαλύτερη, τα ειδικά εφέ είναι πλουσιότερα σε ποικιλία, η κλίμακα των τοποθεσιών είναι... "επί κάτι" σε σχέση με το παρελθόν.

Το αποτέλεσμα είναι συχνά εκθαμβωτικό. O, εμπνευσμένος από την ελληνική μυθολογία, κεντρικός χαρακτήρας αντιμετωπίζει αντιπάλους τρομακτικούς σε μέγεθος και ευφάνταστο σχεδιασμό, πραγματικούς θεούς με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην αναπαράστασή τους, μέσα σε περιβάλλοντα που οπτικά ταπεινώνουν ο,τιδήποτε έχουμε συναντήσει ποτέ σε έκταση και... wow factor, με τρόπους που επιτρέπουν στα ειδικά εφέ να "βάλουν φωτιά" στην οθόνη μεταφορικά και κυριολεκτικά. Το God of War III είναι σε πολλά σημεία αληθινό υπερθέαμα, ακόμη και γι' αυτούς που παρακολουθούν απλώς και όχι παίζουν, χάρις στην όλη δραματική σκηνοθεσία του, τις πολύ καλές γωνίες κάλυψης που διαλέγει η κάμερα και την δράση που είναι τόσο καταιγιστική (ΟΚ... και αιματηρή) ώστε να καθηλώνει και να υποβάλλει ακόμη κι εκείνους που ήξεραν τί να περιμένουν από το τρίτο και τελευταίο (;) μέρος της τριλογίας αυτής για το PS3.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ