Gears of War 3, με... φόρα!

Απίθανες οι πωλήσεις του ΑΑΑ τίτλου για Xbox 360, έπεται συνέχεια

Όπως δείχνουν τα πράγματα - και θα έλεγαν σχολιάζοντας οι Αμερικανοί - τα Χριστούγεννα όχι μόνο... ήλθαν πολύ νωρίς φέτος για τη Microsoft, αλλά θα διαρκέσουν τρεις ολόκληρους μήνες! Το Gears of War 3, ο τίτλος-επίδειξη δύναμης του Xbox 360 που ολοκληρώνει την περίφημη τριλογία με τον καλύτερο τρόπο (μας εντυπωσίασε για μυριάδες λόγους πριν από μερικές ημέρες) κυκλοφόρησε πριν από μερικές ημέρες, παρά το γεγονός ότι είναι η εορταστική περίοδος το διάστημα κατά το οποίο θα... εκτελέσει την κύρια αποστολή του: να προωθήσει όσο το δυνατόν πιο πολλά Xbox 360 στα χέρια καταναλωτών. Εμπόδισε αυτό το γεγονός τον τίτλο της Epic να σημειώσει και ρεκόρ παράλληλα; Σαφώς και όχι!

Το Gears of War 3 κατάφερε να σημειώσει τις πωλήσεις-ρεκόρ των 3 εκατομμυρίων αντιτύπων μέσα στην πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του (αν και από την ανακοίνωση της Microsoft δεν γίνεται σαφές αν αναφέρεται σε τελικές πωλήσεις ή αριθμό αντιτύπων διαθέσιμων στο εμπορικό της κανάλι). Ο,τιδήποτε από τα δύο και να ισχύει, αν το νέο Gears έχει σημειώσει τόση επιτυχία... δύο μήνες πριν την εορταστική περίοδο, είναι πρακτικά βέβαιο ότι θα ξεπεράσει τα 5 εκατομμύρια τελικών πωλήσεων φέτος και πιθανότατα τα 10 στη διάρκεια της διαδρομής του στην αγορά. Δικαιούται τόσα και ακόμη περισσότερα, λέμε εμείς: καμία άλλη παραγωγή δεν έχει επιδείξει τις δυνατότητες του Xbox 360, σε έξι χρόνια πορείας του στην αγορά, όπως το έκανε το Gears of War 3. Τα εύσημα, λοιπόν.

Το απίθανο ξεκίνημα του νέου τίτλου, άλλωστε, βοήθησε στην κατάρριψη και... μερικών ακόμη ρεκόρ για την Epic. Με αυτό, η σειρά των Gears of War συνδυαστικά ξεπέρασε σε έσοδα το 1 δισεκατομμύριο δολάρια - η πρώτη και μόνη σειρά video games αποκλειστικά για το Xbox 360 που καταφέρνει κάτι τέτοιο. Τα έσοδα που συγκέντρωσε μέσα σε αυτήν την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του το Gears of War 3, δε, ξεπερνούν αυτά που συγκέντρωσε οποιοσδήποτε άλλος τίτλος, οποιουδήποτε φορμά, φέτος. Θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε αν οι πωλήσεις του τίτλου μέχρι τις 31/12 θα είναι... απλώς διπλάσιες ή αν το αριστούργημα της Epic θα βρει το δρόμο του σε ακόμη περισσότερα Xbox 360. Ίδωμεν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ