Gears of War 3

Ολοκλήρωση, επική

Κακά τα ψέματα, όμως, ο πιο πολύς κόσμος που θα ασχοληθεί με το Gears of War 3 θα αποσπάσει τις πιο πολλές ώρες διασκέδασης από αυτό αντιμετωπίζοντας συναδέλφους gamers μέσω Xbox Live, είτε μόνος είτε σε συνεργασία με άλλους. Το φετινό Gears είναι πληρέστερο από ποτέ στους τρόπους παιχνιδιού: επαναφέρει την προπέρσινη επιλογή Horde με πρόσθετα στοιχεία, την αντιστρέφει με την επιλογή Beast (αναθέτοντας στους gamers το ρόλο των Locusts που πρέπει να εξολοθρεύσουν κύματα από ανθρώπινους μαχητές), ενώ διατηρεί και τις συνήθεις επιλογές τύπου Deathmatch και King of the Hill. Άλλες επιλογές επιβάλλουν συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού για να αξιοποιηθούν (όπως οι Capture the Leader και Execution), ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως και το σεναριακό τμήμα μπορεί να παιχθεί συνεργατικά, είτε με 4 παίκτες στο Internet είτε με... έναν ακόμη φίλο στον καναπέ και την ίδια τηλεόραση. Μέσα από τα παραπάνω, η αντοχή του Gears 3 στο χρόνο είναι απίθανα μεγάλη.

Για τα τεχνικά, τί άλλο να πούμε παρά... epic, Epic! Τα γραφικά είναι εξαιρετικά στο σχεδιασμό, το φωτισμό και την κίνησή τους, ο ήχος συγκλονιστικός με τα πιστευτά εφέ και την κινηματογραφική μουσική, η όλη καλλιτεχνική επιμέλεια του τίτλου προδίδει αμέτρητες ανθρωποώρες προσοχής στη λεπτομέρεια. Ένα αληθινό διαμάντι στην κατηγορία των action games, ανεξαρτήτως φορμά. Η απόδοση των διαλόγων είναι ελαφρώς... ξύλινη σε σημεία - πάντως δεν ενοχλεί - ενώ ο χειρισμός είναι άψογος σε κάθε του σημείο. Υποστηρίζεται ακόμη και η εικόνα 3D, αν και όχι με τον καλύτερο τρόπο (side by side) και σίγουρα όχι με τρόπο που να προσθέτει κάτι ουσιαστικό στο gameplay. Συνολικά, δε, είναι μάλλον ασφαλές να υποστηρίξει κανείς πως το Gears 3 εξαντλεί κάθε ρανίδα της δύναμης που έχει το Xbox 360 ως σύστημα: για να πάμε σε κάτι εντυπωσιακότερο από αυτό, πιθανώς χρειαζόμαστε... νέο Xbox!

Ειλικρινά, όσον αφορά στο Gears of War 3 δεν έχει νόημα να μακρυγορούμε: είναι όλα όσα ελπίζαμε, όλα όσα άξιζε η περίφημη σειρά της Epic και όλα όσα, συνδυαστικά, αναδεικνύουν έναν τίτλο ως "Game of the Year" ανεξαρτήτως κατηγορίας και φορμά για τη χρονιά που κυκλοφορεί. Ναι, είναι τόσο ποιοτικό: ο πρώτος διεκδικητής για τη διάκριση του καλύτερου video game του 2011. Είναι προφανώς must-buy για όσους κι όσες έχουν ασχοληθεί με τα πρώτα δύο Gears, ενώ αγγίζει με άνεση και το επίπεδο του system seller: του τίτλου δηλαδή που είναι τόσο καλός, ώστε να αξίζει η αγορά ενός Xbox 360 για να τον απολαύσει κανείς. Αν το Forza 4 είναι αντίστοιχα κορυφαίο στα driving games, τότε η Microsoft έχει στα χέρια της 2 από τα 5 φαβορί για τη διάκριση του Game of the Year - και δύο από τους καλύτερους λόγους που μπορούμε να σκεφτούμε για να αποκτήσει κανείς το δικό της σύστημα αυτά τα Χριστούγεννα. Α, και... μαμά Epic... αφού τη σχεδιάζεις που τη σχεδιάζεις στα σίγουρα τη δεύτερη τριλογία Gears, τη θέλουμε τόσο καλή ή καλύτερη. Μόνο!

Βαθμολογία: 10 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ