GamesCom 2014: γενναία αναβάθμιση στο Xbox One

Μία διαθέσιμη σήμερα, μία περισσότερο ενδιαφέρουσα καθ' οδόν - τί προσφέρουν;

Μία από τις σημαντικές "αρετές" των PS3/Xbox 360 ήταν η δυνατότητά τους - έχοντας ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο και ικανοποιητική σύνδεση με το Internet - να αναβαθμίζουν το "λειτουργικό" τους ώστε να αποκτούν όλο και πιο πολλές λειτουργίες. Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κανείς πως από το 2007 μέχρι σήμερα και τα δύο συστήματα είναι σχεδόν... αγνώριστα όσον αφορά στο τί μπορούν να κάνουν (και πώς ενίοτε). Τα PS4/Xbox One έχουν την ίδια δυνατότητα και η Microsoft τελευταία δείχνει να κινείται στον συγκεκριμένο τομέα ταχύτερα απ' τη Sony: το νέο της update για το Xbox One προσφέρει την αναπαραγωγή 3D Blu-ray, τη δυνατότητα λήψης apps/games από το Xbox Live (με τον χρήστη να εκκινεί τη διαδικασία απομακρυσμένα), καθώς και βελτιώσεις στη διαχείριση των status updates και των "φίλων" κάθε παίκτη. Αυτό είναι διαθέσιμο για όλους σήμερα.

Πολύ περισσότερο ενδιαφέρον, ωστόσο, έχει η εκτενής λίστα νέων λειτουργιών που δημοσίευσε η αμερικανική εταιρεία στο πλαίσιο της GamesCom 2014 για το επόμενο update του Xbox One. Σε αυτήν ξεχωρίζει η προσθήκη - επιτέλους! - εφαρμογής media player, ώστε το σύστημα της Microsoft να αναπαράγει αρχεία εικόνας και ήχου του χρήστη, τόσο μέσα από τοπικό οικιακό δίκτυο (συμβατότητα με το πρωτόκολλο DLNA) όσο και από αποθηκευτικό μέσο συνδεσμολογίας USB. Τα είδη αρχείων που θα μπορεί να αξιοποιήσει το Xbox One είναι πάρα πολλά, αξίζουν να αναφερθούν ονομαστικά τα παρακάτω: ACC, MP3, WAV, WMA Pro/Lossless (ήχου), BMP, GIF/Animated GIF, JPG, TIFF, PNG (φωτογραφίας), DivX, MOV, MKV, AVC-HD, MPEG2/4, WMV-HD (κινούμενης εικόνας). To Xbox One θα αποκτήσει έτσι, εκτός θεαματικού απροόπτου, την ιδιότητα του multimedia συστήματος πριν από το PS4 - στοιχείο που μπορεί για τους αφοσιωμένους gamers να μην έχει ιδιαίτερη σημασία, έχει όμως για τους καταναλωτές που σκέφτονται να αγοράσουν ένα από τα δύο προϊόντα για ευρύτερη χρήση.

Πέραν του media player, η νέα αυτή αναβάθμιση θα προσφέρει τη δυνατότητα "αποστολής" τηλεοπτικού περιεχομένου από το Xbox One σε συμβατές συσκευές (smartphones ή tablets) μέσω της τεχνολογίας SmartGlass, εκτεταμένες επιλογές "παράθεσης" μικρών apps "δίπλα" σε άλλα μέσω της λειτουργίας Snap, βελτιώσεις στις λειτουργίες ανταλλαγής μηνυμάτων και διαχείρισης επαφών κλπ. Η Microsoft δεν έχει δώσει ακόμη σαφές χρονικό πλαίσιο για την διάθεση της αναβάθμισης αυτής. Με δεδομένο όμως ότι αναφέρει πως σε αυτό το update έχει ενσωματωθεί και όλη η δουλειά που απαιτείται "στο παρασκήνιο" ώστε το Marketplace του Xbox Live να υποστηρίζεται από τις νέες χώρες όπου το Xbox One θα κυκλοφορήσει στις 5/9 (όπως τη δική μας), ο Σεπτέμβριος φαντάζει πιθανότατος. Για να δούμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ