Gamescom 2013: τα πρώτα games του PS4

Ποιά ως το τέλος του χρόνου διαθέσιμα, ποιά νέα ανακοινώθηκαν

Όπως όλοι περιμέναμε - και είχε προϊδεάσει και η ίδια η Sony πριν από την έναρξη της Gamescom 2013 - ιδιαίτερη έμφαση κατά τη σχετική συνέντευξη Τύπου δόθηκε στο PlayStation4 και τα games του. Οι Ιάπωνες είχαν ήδη αποκαλύψει κάποια πράγματα στην έκθεση της Ε3 του Ιουνίου και "κράτησαν πίσω" μερικά ακόμη για την ευρωπαϊκή έκθεση της Κολωνίας, έτσι ώστε να τα παρουσιάσουν εκεί. Το αποτέλεσμα δεν ήταν πιθανώς το ίδιο ικανοποιητικό - δεν βοήθησε και η ίδια η συνέντευξη Τύπου που, για να είμαστε ειλικρινείς, θα μπορούσε να είναι καλύτερα δομημένη και περισσότερο προσεγμένη - όμως το υλικό αυτό καθ' αυτό που προέκυψε έχει τη δική του αξία. Έχουμε και... λέμε λοιπόν!

Πρώτη αποκάλυψη ήταν αυτή που αφορά στο Everybody's Gone to Rapture, ένα ατμοσφαιρικό thriller που σεναριακά ξεκινά με την καταστροφή του κόσμου και ένα μεταποκαλυπτικό σκηνικό. Ο τίτλος στηρίζεται στο μηχανισμό προβολής γραφικών της Crytek, την CryEngine 3, και αναπτύσσεται από την The Chinese Room, την ομάδα παραγωγής που μάς προσέφερε το Dear Esther. Στη συνέχεια έγινε η πρώτη αναφορά στο Resogun, τον πρώτο τίτλο της HouseMarque για το PS4: είναι η εταιρεία που είχε δημιουργήσει στα αρχικά βήματα του PS3 το Super Stardust και το Resogun είναι "πνευματικός του διάδοχος". Αυτό πρακτικά σημαίνει θυελλώδη δυσδιάστατη δράση, απίθανα γραφικά και... φαντασμαγορικές εκρήξεις που κατακλύζουν την οθόνη, φυσικά.

Επιβεβαιώνοντας την υποστήριξή της στα λεγόμενα "artsy games", εκείνους δηλαδή τους τίτλους των οποίων η τεχνοτροπία και η συνολική παρουσίαση δεν μοιάζει με των άλλων, η Sony αποκάλυψε στη συνέχεια το Rime: πρόκειται για τη νέα δημιουργία της Tequila Works, υπεύθυνης για το διακεκριμένο Deadlight, η οποία προσφέρει απεικόνιση "παραμυθένια" με γραφικά κινουμένων σχεδίων, σε συνδυασμό με σκηνοθεσία ψυχολογικού θρίλερ. Ενθουσιασμό στους παρευρισκόμενους... άνω των 40 ετών, δε, προκάλεσε και η αποκάλυψη του φημολογούμενου remake ενός από τα σημαντικότερα cult games της Amiga, του Shadow of the Beast. Το ίδιο ή περισσότερο σημαντική, άλλωστε, κρίνεται η αποκάλυψη και της έκδοσης του διάσημου πια Minecraft για PS4, όσο και αυτή του Ν++, του ιδιόρρυθμου κι αγαπημένου στην κοινότητα των ανεξάρτητων δημιουργών τίτλου της Metanet.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ