Gamescom 2013: καταιγίδα τίτλων για PS Vita

Οι περισσότεροι από ανεξάρτητους δημιουργούς, πολλοί πρωτότυποι κι αποκλειστικοί

Είναι, θεωρούμε, κοινό μυστικό πλέον το γεγονός ότι το φορητό σύστημα διασκέδασης της Sony, το PS Vita, είναι μεν το ισχυρότερο, καλύτερα εξοπλισμένο και συνολικά καλύτερο προϊόν γι' αυτό το σκοπό στην αγορά, όμως η εμπορική του πορεία δεν ήταν αντίστοιχα θετική μέχρι πρόσφατα. Οι ολοφάνεροι λόγοι ήταν δύο: η σχετικά υψηλή τιμή του (για τα δεδομένα της αγοράς) και η έλλειψη αρκετών games ώστε η σχετική επένδυση να έχει νόημα για πολλά διαφορετικά είδη παικτών. Όσον αφορά στον πρώτο λόγο, η Sony έκανε τη μείωση τιμής κατά 20% επίσημη, προσφέροντας ένα πρώτο κίνητρο. Όσον αφορά στον δεύτερο, όμως, πρέπει "να μιλήσουν τα games"... και αυτό ακριβώς έκαναν στην Κολωνία και το πλαίσιο της Gamescom 2013.

Στη συνέντευξη Τύπου της Sony παρουσιάστηκαν όχι λιγότερα από 25 (!) συνολικά νέα games για το PS Vita: κάποια από αυτά είναι μεγάλες, ΑΑΑ παραγωγές, τα περισσότερα είναι μικρότερες από ανεξάρτητους δημιουργούς, όλα ωστόσο έχουν να προσθέσουν το δικό τους "λιθαράκι" στην ολοένα και περισσότερο ενδιαφέρουσα βιβλιοθήκη τίτλων του φορητού συστήματος της Sony. Αποκλειστικά για το PS Vita είναι τα Age of Zombies (BlitWorks/Halfbrick), A-Men 2 (Bloober Team), Avoid Droid (Infinite State Games), Broken Sword: the Serpent's Curse (Revolution Software), Eufloria HD (Omni Systems), Flame Over (Laughing Jackal), Gravity Crash Ultra (Just Add Water), Gunslugs (Abstraction Games), Joe Danger 1/2 (Hello Games), Kick & Fennick (Green Hill Studios), Muramasa Rebirth (Aksys Games), Supermagical (Tama Games) και Table Top Racing (Ripstone).

Στα παραπάνω αξίζει να προσθέσει κανείς και τα εξείς games, τα οποία θα κυκλοφορήσουν παράλληλα και για PS4: πρόκειται για τα Assault Android Cactus (Witch Beam), FEZ (Polytron Corporation), Final Horizon (Eiconic Games), Hotline Miami 2: Wrong Number (Dennaton Games and Devolver Digital), Rogue Legacy (Cellar Door Games), Samurai Gunn (Teknopants), Switch Galaxy Ultra (Atomicom), The Binding of Isaac: Rebirth (Nicalis), Velocity 2X (FuturLab), Volume (Mike Bithell) και Wasteland Kings (Vlambeer).

Αν και η έμφαση στο πλαίσιο της Gamescom 2013 δόθηκε όντως στους ανεξάρτητους δημιουργούς τίτλων, δεν έλειψαν και οι αποκαλύψεις ΑΑΑ βεληνεκούς παραγωγών, όπως αυτές των Borderlands 2 και Football Manager. Οι περισσότεροι από αυτούς τους τίτλους θα διατεθούν, με κάποιες εξαιρέσεις, μετά τα Χριστούγεννα, όμως το PS Vita έχει ήδη μια σειρά από games "ειδικού βάρους" να προσφέρει έως τότε, συμπεριλαμβανομένων των Killzone Mercenary, Tearaway και Invizimals. Μικρή... επανεκκίνηση για το PS Vita, λοιπόν, συνυπολογίζοντας τη μείωση τιμής σε αυτό και τις κάρτες μνήμης του, τα νέα games και τη σθεναρή υποστήριξη από το PlayStation Plus τους επόμενους μήνες. Για να δούμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ