GamesCom 2010: Ghost of Sparta

Φορητό God of War, απίθανο!

Δεν υπάρχει τα τελευταία χρόνια σειρά video games στην κατηγορία των τίτλων δράσης που να έχει συνδέσει την παρουσία του περισσότερο με τα PlayStation από αυτή των God of War. Ο Kratos είναι ένας αμιγώς ελληνικής καταγωγής πρωταγωνιστικός χαρακτήρας, ο οποίος δεν διστάζει να... αντιμετωπίσει θεούς και δαίμονες (κυριολεκτικά!), με στυλ μάλιστα που παραπέμπει σε Hollywood blockbuster από κάθε σχεδόν πλευρά. Καμία απορία, λοιπόν, που έχει κερδίσει την εκτίμηση πολλών εκατομμυρίων gamers, ειδικά μετά και το άκρως εντυπωσιακό God of War III της άνοιξης για το PlayStation 3. Σειρά, λοιπόν, έχει ο... μικρός αδελφός αυτή τη φορά, το PSP, για το οποίο η Sony Computer Entertainment θα κυκλοφορήσει το "επεισόδιο" Ghost of Sparta, με τη βοήθεια της ομάδας ανάπτυξης Ready at Dawn, μέσα στο χειμώνα.

Κανείς μας δεν πίστεψε πραγματικά ότι η πορεία του Kratos στην αγορά θα ολοκληρωνόταν με τον τίτλο του Μαρτίου, βέβαια, όμως ένα δεύτερο God of War στο ίδιο έτος ομολογουμένως δεν το περιμέναμε. Το Ghost of Sparta είναι η δεύτερη παρουσία της σειράς στο PSP, λειτουργώντας αυτόνομα και συμπληρωματικά μαζί: ναι μεν οι "φορητοί" τίτλοι είναι ξεχωριστοί, αλλά προσφέρουν και περισσότερα στοιχεία για τις παράλληλες περιπέτειες ή το παρελθόν του Kratos σε σχέση με τους τίτλους του PS3. Αυτή τη φορά το σενάριο μας καλεί να ταξιδέψουμε στην Ατλαντίδα και να συμμετάσχουμε σε γεγονότα που χρονικά τοποθετούνται ανάμεσα στα αντίστοιχα του πρώτου και του δεύτερου τίτλου. Στο πλαίσιο της GamesCom 2010 το Αθηνόραμα Digital είχε την ευκαιρία να απολαύσει ένα μέρος από το σεναριακό αυτό τμήμα και δηλώνει εντυπωσιασμένο από την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει στο "φορητό" GOW.

Στο τμήμα που παρουσιάστηκε από τη Sony, ο Kratos βρίσκεται στο κατάστρωμα ενός πλοίου και καλείται να αντιμετωπίσει μία μεγάλη ομάδα εχθρών που κατευθύνονται προς το μέρος του. Πέραν των γνωστών και αναμενόμενων χτυπημάτων, ο χαρακτήρας πλέον αξιοποιεί και μία νέα κίνηση που ονομάζεται Hyperion Charge: σε αυτήν ο πρωταγωνιστής επιτίθεται προς την κατεύθυνση ενός αντιπάλου, τον πιάνει στα χέρια του από τη μέση και είτε τον εκτοξεύει προς τους υπολοίπους - αφαιρώντας τους έτσι σημαντική ενέργεια), είτε τον πετάει στο έδαφος και τον εξοντώνει ολοκληρωτικά.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ