Forza MotorSport, εννιά χρόνια σε ένα video

Τα πέντε μέλη της οικογένειας τίτλων αγώνων ταχύτητας της Microsoft "τρέχουν" στο Nurburgring

Οι σειρές των video games που είχαν και έχουν παρουσία σε περισσότερες από μία "γενιές" συστημάτων ηλεκτρονικής διασκέδασης δεν είναι πολλές, πόσο μάλλον αυτές που έχουν σε τρεις διαφορετικές - έχοντας να επιδείξουν πορεία σχεδόν... δεκαετίας, με άλλα λόγια. Σε αυτό το μικρό club τίτλων ανήκει το Forza MotorSport της Microsoft, ο τίτλος της αγώνων ταχύτητας με αυτοκίνητα που αναπτύχθηκε εξ αρχής για να παίξει το ρόλο του "αντίπαλου δέους" στα θρυλικά Gran Turismo της Polyphony Digital για τα PlayStation της Sony. H αμερικανική εταιρεία διέθεσε πρόσφατα στο κοινό του Forza MotorSport 5, του νεότερου μέλους της σειράς που κυκλοφορεί αποκλειστικά για το Xbox One, την θρυλική αγωνιστική πίστα Nurburgring Nordschleife... και με αυτόν τον τρόπο κατέστησε εφικτή μία "ιστορική αναδρομή", τρόπον τινά, στην πορεία των Forza από το Μάη του 2005 μέχρι σήμερα!

Πράγματι, η πίστα του Nurburgring ήταν παρούσα στο πρώτο Forza MotorSport για το αρχικό Xbox και δεν έλειψε από κανένα έκτοτε, συνεχίζοντας στο Forza MotorSport 2 για το Xbox 360, τα Forza MotorSport 3 και 4 για το ίδιο σύστημα, ώστε να έλθει στην πλέον λεπτομερή της μορφή στο Forza MotorSport 5 στο Xbox One. Ένας ενθουσιώδης κάτοχος όλων των παραπάνω ονόματι Jorge Martinez έκανε ένα οπτικό... remix και των 5 εκδόσεων στην ίδια αυτή αγωνιστική πίστα, ολοκληρώνοντας μία σειρά από γύρους κι εναλλάσσοντας τις εκδόσεις μεταξύ τους ανά 15 δευτερόλεπτα. Δίνεται έτσι στον θεατή η σπάνια ευκαιρία να συγκριθούν μπροστά στα μάτια του 5 διαφορετικές εκδόσεις του ίδιου τίτλου... "πορτοκάλια με πορτοκάλια", δηλαδή στο ίδιο εικονικό περιβάλλον και με παρόμοια αυτοκίνητα. Είναι άκρως ενδιαφέρουσες οι διαφορές που διακρίνει κανείς όχι μόνο στα προφανή - την ανάλυση, τον μεγαλύτερο αριθμό πολυγώνων, τον φωτισμό ή τα εφέ - αλλά και στο γενικότερο στυλ της απεικόνισης που η δημιουργός εταιρεία των Forza, η Turn 10, έχει εξελίξει αυτά τα 9 χρόνια.

Στο ίδιο video, άλλωστε, μπορεί να διαπιστώσει κανείς πολλά και από άλλες διαφορές, οι οποίες ποικίλλουν από την αληθοφάνεια του ταμπλώ στην απεικόνιση μέσα από τα οχήματα, μέχρι τις βελτιώσεις στην απόδοση του ήχου των μηχανών τους. Το video αυτό αξίζει θέασης, κοινώς, όχι μόνο ως οδηγός αναφοράς... εξέλιξης των γραφικών των Forza MotorSport, αλλά και προόδου των driving games συνολικά. Είναι να μην μάς... "ανοίξει η όρεξη" μετά; Θέλουμε αντίστοιχο video για τα Gran Turismo, τα Ridge Racer, τα Tekken, τα Soul Edge/Calibur, τα Tomb Raider και τα FIFA, άμεσα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ