Forza MotorSport 6: αντίστροφη μέτρηση

Έξυπνο το τηλεοπτικό σποτ, διαθέσιμο το demo, καθ' οδόν κι οι εντυπώσεις μας

Έχουμε εξηγήσει και πρόσφατα για ποιούς λόγους οι επόμενοι τέσσερις μήνες προσφέρουν στη Microsoft και στο Xbox One μεγάλη ευκαιρία να πλησιάσουν κι ενδεχομένως να απειλήσουν την πρωτοκαθεδρία της Sony και του PlayStation4 - και το πρώτο από τα games που θα μπορούσαν να βοηθήσουν σημαντικά, το Forza MotorSport 6, πλησιάζει με... μεγάλη ταχύτητα πλέον το κοινό του συστήματος των Αμερικανών. Η Microsoft έχει ξεκινήσει ήδη την προώθησή του - επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του παραμένει η Παρασκευή, 18/9, τόσο για τον τίτλο αυτόν καθ' αυτόν όσο και για την ειδική έκδοση του Xbox One με σκληρό δίσκο του 1 TB και αντίτυπό του - οπότε διέθεσε πριν από λίγα 24ωρα στο Xbox Live το σχετικό δωρεάν demo. Αυτό προσφέρει 5 διαφορετικές αγωνιστικές πίστες και 9 διαφορετικά αυτοκίνητα, ώστε οι φίλοι της σειράς των Forza να αποκτήσουν μία πρώτη ιδέα του πώς δείχνει/ακούγεται και τί αίσθηση αποπνέει η καινούργια αποκλειστική δημιουργία της Turn 10 για το Xbox One.

Στο ίδιο πλαίσιο η Microsoft διέθεσε στο Web και την τηλεοπτική διαφήμιση που χρησιμοποιεί για να προωθήσει το Forza MotorSport 6 στις μεγαλύτερες αγορές. Αυτή είναι μία από τις πλέον έξυπνες, διαφορετικές κι ενδιαφέρουσες που μπορούμε να θυμηθούμε τα τελευταία χρόνια, ασχέτως αντικειμένου: το "πρωταγωνιστικό" Ford GT 2016 "τρέχει" σε μία εικονική διαδρομή που συνθέτουν τίτλοι-θρύλοι της κατηγορίας των racing games, από το Pole Position και το Chase HQ μέχρι το Outrun και το Ri(iiiii)dge Racer (αλλά όχι... εχμ... και το Gran Turismo φυσικά). Η κεντρική ιδέα αυτού του spot - που θα συγκινήσει τους gamers των 40+ χρόνων και θα διασκεδάσει τους υπόλοιπους - καθώς και η πανέμορφη υλοποίηση της, είναι αληθινά ξεχωριστές. Το motto, δε, το "This is what we've been racing toward" είναι... απροκάλυπτη διεκδίκηση του θρόνου στην κατηγορία των σύγχρονων τίτλων αγώνων ταχύτητας με αυτοκίνητα και σαφέστατα "ανοιχτή πρόκληση" στο επερχόμενο Gran Turismo 7 του PlayStation4. Το trailer της τηλεοπτικής διαφήμισης αξίζει το λιγότερο μίας θέασης και βρίσκεται ακριβώς εδώ.

Το Forza MotorSport 6 το έχουμε ήδη λάβει και δοκιμάζουμε εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα, διαπιστώνοντας από τα πρώτα κιόλας λεπτά αυτό που... περιμέναμε φυσικά: μία παραγωγή κορυφαίου επιπέδου που εντυπωσιάζει με την παρουσίαση και τον τεχνικό της τομέα όσο κανένα άλλο racing game του πρόσφατου παρελθόντος μπορούμε να σκεφτούμε. Τα εύσημα αξίζουν, δε, σε όποιον στην Turn10 σκέφτηκε να χαρίσει μερικά extra οχήματα στους κατόχους Xbox One στων οποίων το profile το Forza 6, ξεκινώντας, "εντοπίζει" Achievements από το Forza MotorSport 5, το Forza Horizon 2 και άλλα μέλη της σειράς. Όχι ότι όσοι δεν έχουν συγκεντρώσει Achievements θα... στερηθούν επιλογών στα διαθέσιμα οχήματα, βέβαια, αν κρίνει κανείς από την πλήρη λίστα των αυτοκινήτων που δημοσιεύσαμε πρόσφατα!

Και μία τελευταία πληροφορία για το Forza MotorSport 6 - πριν την εκτενή μας παρουσίαση και αξιολόγηση - που διέρρευσε στο Web από αξιόπιστες πηγές: το συνοδευτικό υλικό που στάλθηκε στους δημοσιογράφους μαζί με τον τίτλο, λανθασμένα (;) έκανε αναφορά για το Forza MotorSport 6 για... τα Windows 10! Λες να...; Αλλά αν...; Οι επόμενοι μήνες, ολοφάνερα, μπορεί να επιφυλάσσουν εκπλήξεις: ποιός θα δεν θα ήθελε να παίξει, κάποια στιγμή, ένα Forza 6 στηριγμένο σε DirectX12 και σε ανάλυση 4Κ;

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ