Forza MotorSport 4, ελαστικά... Pirelli!

Καινούργιο extra περιεχόμενο για το κορυφαίο racing game της Microsoft

Μερικές... συνήθειες που έχουν αρχίσει να αποκτούν οι εταιρείες παραγωγής video games είναι - έτσι για αλλαγή - άξιες συγχαρητηρίων και η πιο σημαντική από αυτές είναι σίγουρα η υποστήριξη ενός ΑΑΑ τίτλου με νέο περιεχόμενο πολύ καιρό μετά από τη μέρα που διατίθεται στα καταστήματα. Το Forza MotorSport 4 της Microsoft ανήκει ευτυχώς σε αυτούς τους "προνομιούχους" τίτλους - δικαιωματικά αφού σε αρκετά πράγματα είναι καλύτερος από το μεγάλο του αντίπαλο, το θρυλικό Gran Turismo 5 - και η εταιρεία μόλις διέθεσε μέσω Xbox Live ένα νέο σύνολο extra στοιχείων γι' αυτό, με το όνομα Pirelli Pack.

Το συγκεκριμένο περιεχόμενο Δικτυακής διάθεσης (DLC) ονομάζεται έτσι για να τιμήσει τη συνεργασία της Μicrosoft με τη διάσημη εταιρεία κατασκευής ελαστικών. Η τελευταία μοιράστηκε με την πρώτη μεγάλο όγκο δεδομένων για τη συμπεριφορά διαφορετικών τύπων ελαστικών σε διαφορετικά αυτοκίνητα και αγωνιστικές πίστες, ώστε να καταστήσει τον χειρισμό των αυτοκινήτων του Pirelli Pack πειστικότερο από ποτέ. Τα αυτοκίνητα αυτά ποικίλλουν από... oldies but goldies αμερικανικά οχήματα μέχρι κορυφαίου επιπέδου αγωνιστικά, ακόμη και πειραματικά μοντέλα του 2012. Πρόκειται για τα Aston Martin V12 Zagato, Ferrari Automobili 312 P, Ultima GTR, Chevrolet Nova SS 396, Renault Clio RS, Ford Country Squire, BMW 850CSi, Alfa Romeo GTV-6, Wiesmann GT MF5 και Chevrolet Corvair Monza. Κάποια είναι περισσότερο εντυπωσιακά από άλλα, φυσικά, αλλά... περί ορέξεως...!

Το Pirelli Pack για το Forza MotorSport 4 κοστίζει 560 Microsoft Points (περίπου €6) και μπορεί ν' αποκτηθεί απευθείας από το Xbox Live Marketplace. Όσοι και όσες έχουν αγοράσει από πέρυσι το περίφημο Season Pass, φυσικά, που αντί 2.400 Microsoft Points προσφέρει όλα τα 6 Packs που έχουν κυκλοφορήσει και θα κυκλοφορήσουν φέτος για τον τίτλο, λαμβάνουν το Pirelli Pack δωρεάν. Η Turn 10, δε, που έχει αναπτύξει τον τίτλο, με αφορμή την κυκλοφορία του Pirelli Pack διοργανώνει μία σειρά από νέες Δικτυακές προκλήσεις (Rivals Mode events) σχετικές με τα αυτοκίνητα αυτά. Εγκαθιστώντας το συγκεκριμένο pack, άλλωστε, οι κάτοχοι του Forza MotorSport 4 αυξάνουν το περιθώριο ανέλιξής τους (level cap) από το 150 στο 999, ενώ θα διαπιστώσουν και μία σειρά από διορθώσεις και βελτιώσεις στις επιλογές Δικτυακής συμμετοχής αγώνων συνολικά. Και για την Aston Martin Zagato ή το Ultima GTR, πάντως, οι... petrolheads ανάμεσά μας υποψιαζόμαστε πως δύσκολα θ' αντισταθούν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ