Fight Night Round 4

Τηλεοπτικό και συναρπαστικό

Στοιχείο που επίσης εμπλουτίζει το gameplay είναι η εκτενής και επιτυχημένα αξιοποιημένη χρήση εξομοίωσης φυσικής συμπεριφοράς για τα σώματα και τα χτυπήματα των πυγμάχων - κάτι που βοηθά επίσης στην περισσότερο αληθοφανή αναπαράσταση της κίνησής τους. Αληθοφανή είναι και τα αποτελέσματα του μηχανισμού με τη βοήθεια του οποίου οι παίκτες δημιουργούν τον μποξέρ της αρεσκείας τους από την αρχή και τον καθοδηγούν στην κορυφή και σε διακρίσεις μέσα από το Legacy Mode (την επιλογή παιχνιδιού που αντιστοιχεί στο Career άλλων τίτλων). Τον πυγμάχο αυτό οι gamers μπορούν να τον αξιοποιήσουν και στις Δικτυακές αναμετρήσεις τους, χωρίς όμως τα υψηλά στατιστικά με τα οποία τον έχουν προικίσει αξιοποιώντας τα έξι προπονητικά mini-games. Oh, well.

Ο τεχνικός τομέας του Round 4 συμμετέχει πάρα πολύ στην συνολική του εντυπωσιακή εικόνα. Αν οποιοσδήποτε φίλος ή φίλη σας έχει ποτέ τίποτε... απορίες σχετικά με το κατά πόσο η υψηλή ευκρίνεια παίζει σημαντικό ρόλο στα σύγχρονα video games, δεν έχετε παρά να του/της δείξετε το νέο Fight Night: η λεπτομέρεια στα σώματα των πυγμάχων, ο φωτισμός, τα εφέ είναι πρακτικά τηλεοπτικής ποιότητας και δημιουργούν απίθανη ατμόσφαιρα. Σε αυτήν συνεισφέρουν επίσης τα προσεγμένα ηχητικά εφέ και η περιγραφή των σχολιαστών - για πολλοστή φορά δεν είμαστε ενθουσιασμένοι με την αμερικανοστρεφή μουσική... αλλά έχουμε συνηθίσει πια. Ο έλεγχος είναι ακριβής και δεν προβληματίζει ποτέ, ενώ οι επιλογές παιχνιδιού έχουν βελτιωθεί και επεκταθεί. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει φυσικά η προαναφερθείσα ανταγωνιστική online, είτε σε μεμονωμένες συγκρούσεις είτε σε μία προσπάθεια κατάκτησης υψηλής θέσης στην παγκόσμια βαθμολογία σε βάθος χρόνου. Αυτή και το Legacy Mode θα απασχολήσουν τους περισσότερους παίκτες... όταν δεν έρχονται φίλοι στο σπίτι για ματς, δηλαδή.

Από τα παραπάνω, εύκολα διακρίνει οποιοσδήποτε την άποψή μας για το Round 4: είναι ένας εξαιρετικά προσεγμένος τίτλος, άκρως εντυπωσιακός, που θα προσφέρει πάρα, πάρα πολλές ώρες ψυχαγωγίας σε όσους τον αποκτήσουν - είτε αυτοί τυγχάνουν μοναχικοί gamers είτε αρέσκονται στις αναμετρήσεις με φίλους, online και offline. Δεν μπορούμε να φανταστούμε πολλά πράγματα που θα μπορούσε να προσθέσει η EΑ στο... Round 5, πέρα από περισσότερο περιεχόμενο και πιο πολλές επιλογές παιχνιδιού (πράγματα δηλαδή που όσα κι αν περιέχει ένας τίτλος, ποτέ δεν είναι αρκετά). Αν αυτό, από μόνο του, δεν είναι ενδεικτικό, τότε... δεν ξέρουμε τί θα μπορούσε να είναι!

Βαθμολογία: 10 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ