Φεστιβάλ SFFrated, φέτος παρέα με games

Ημέρα αφιερωμένη στις ταινίες του gaming, σχετικά ντοκυμαντέρ και πολλές κληρώσεις

Η σχέση ανάμεσα στο σινεμά και το gaming είναι ομολογουμένως... μίσους και πάθους - καθώς ουκ ολίγες είναι οι μέτριες ταινίες που έχουν εμπνευστεί από video games, αλλά ουκ ολίγες είναι και οι περιπτώσεις δημιουργών games που προσπαθούν να "δανειστούν" τεχνικές και στοιχεία από φιλμ, με τρόπο όχι ακριβώς επιτυχή. Δεν παύει να είναι πάντως μία σχέση στενή που έχει προσφέρει και πολλά θετικά παραδείγματα και από τα δύο είδη παραγωγών, αλλά και μία σχέση που έχει βοηθήσει σημαντικά το ένα είδος να εξερευνήσει μέσα από το άλλο ιδέες και θέματα που διαφορετικά δεν θα είχαν απασχολήσει το ευρύ κοινό. Πιθανώς γι' αυτό και το SSFrated, το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας & Φανταστικού της Αθήνας, στη φετινή του 9η διοργάνωση για πρώτη φορά περιλαμβάνει και ημέρα αφιερωμένη στη... σχέση αυτή!

Το φεστιβάλ διαρκεί από τις 20 έως και τις 26 Μαρτίου, όμως η Δευτέρα 24/3 περιλαμβάνει ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, ντοκυμαντέρ και άλλες προβολές που σχετίζονται άμεσα ή προέρχονται από τον κόσμο των video games. Στις ταινίες περιλαμβάνεται το θρυλικό Tron (στην αρχική του εκδοχή) του Steven Lisberger και το cult πλέον eXistenZ του David Cronenberg, καθώς και το Indie Game: The Movie των Lisanne Pajot και James Swirsky, που χαρίζει μία αποκαλυπτική ματιά στο "παρασκήνιο" της δημιουργίας video games από μικρούς, ανεξάρτητους δημιουργούς. Στο ίδιο πλαίσιο θα προβληθούν και πολλές ταινίες μικρού μήκους σχετικές με δημοφιλή games, τα οποία ποικίλουν από το Pac-Man και το League of Legends μέχρι το Mass Effect και το Watch Dogs.

Το φεστιβάλ SSFrated φιλοξενεί ο κινηματογράφος Μικρόκοσμος Filmcenter (Λεωφ. Συγγρού 106, στάση Μετρό Συγγρού-Φιξ), όπου οι προβολές φέτος πραγματοποιούνται με ψηφιακή τεχνολογία. Διατίθεται ενιαίο ημερήσιο εισιτήριο - €8 κανονικό και €5 φοιτητικό - με το οποίο μπορεί να παρακολουθήσει κανείς και τις τέσσερις προβολές της ημέρας. Το αφιέρωμα του SFFrated στα video games ξεκινά στις 17:30 και τελειώνει μεταμεσονύχτια - ανάμεσα στις προβολές, δε, θα γίνονται κληρώσεις με δώρα φυσικά για games. Έχει συγκεντρωθεί μία μεγάλη γκάμα τέτοιων δώρων από τους ανθρώπους του φεστιβάλ, που ποικίλει από Sony PlayStation3 και περιφερειακά προσωπικών υπολογιστών της Logitech, μέχρι games για PS3, PS4, PC και Xbox 360. Θα σας δούμε εκεί!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ