Far Cry Primal, έμπνευση για... "σκαλισμένο" PS4

Η Ubisoft πρωτοτυπεί παλαιολιθικά, ο τίτλος της προ των πυλών σε λίγες μέρες

Με τα video games να έχουν αναχθεί σε... υπερπαραγωγές που κοστίζουν περισσότερο από ταινίες και απασχολούν περισσότερους ανθρώπους από όσους απασχολούν οι τηλεοπτικές σειρές, έχει γίνει τα τελευταία χρόνια όλο και δυσκολότερο για τις νέες παραγωγές να ξεχωρίζουν ανάμεσα σε ομοειδείς τους. Εκεί αναλαμβάνει το marketing και δη το πρωτότυπο, καθώς μόνο έτσι μπορεί να γίνει κατανοητό το τί ξεχωριστό προσφέρει ένα προϊόν ηλεκτρονικής διασκέδασης σε σχέση όχι μόνο με παρόμοιά του, αλλά και με τους προκατόχους του. Ε, η Ubisoft βρήκε ακριβώς έναν τέτοιο πρωτότυπο τρόπο να διαχωρίσει το καινούργιο Far Cry από άλλα games δράσης πρώτου προσώπου: έναν τρόπο... προϊστορικό!

Όπως πιθανώς θυμούνται οι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital, το Far Cry Primal διαδραματίζεται - για πρώτη φορά στην πορεία της σειράς και από τις ελάχιστες φορές σε οποιοδήποτε video game γενικότερα - στην παλαιολιθική εποχή, όταν ο άνθρωπος δεν βρισκόταν... ακριβώς στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας και η πέτρα ήταν ακόμη ένα από τα κυριότερα υλικά για τα εργαλεία και τα όπλα του. Η Ubisoft σκέφτηκε να αξιοποιήσει αυτό το υλικό προωθητικά, αναθέτοντας σε έναν γνωστό Βρετανό γλύπτη με το όνομα Nick Robertson (δεν θα προσποιηθούμε πως τον γνωρίζαμε προφανώς) να σκαλίσει ένα... σετ μοντέρνας ηλεκτρονικής διασκέδασης σε πέτρα.

Το αποτέλεσμα είναι, πέρα από πρωτότυπο, σαφέστατα περισσότερο εντυπωσιακό απ' ότι ομολογουμένως περιμέναμε - οι φωτογραφίες που παραθέτουμε "μιλούν από μόνες τους". Θα δηλώναμε ακόμη περισσότερο εντυπωσιασμένοι, πάντως, αν ο γλύπτης της Ubisoft και οι μηχανικοί της Sony συνεργάζονταν για να δημιουργήσουν ένα πλήρως λειτουργικό PS4 με περίβλημα από πέτρα (ίσως την επόμενη φορά).

Το Far Cry Primal κυκλοφορεί στις 23 Φεβρουαρίου για PlayStation4 και Xbox One, καθώς και για προσωπικούς υπολογιστές την 1η Μαρτίου. Οι εντυπώσεις μας από αυτό, όταν πετάξαμε τον περασμένο μήνα στο Λονδίνο για να έλθουμε σε επαφή με την πρακτικά τελική του έκδοση, ήταν θετικότατες - ενώ ουκ ολίγα ενδιαφέροντα είχε να μάς πει και ο διευθυντής ανάπτυξης του τίτλου. Έχουμε ήδη λάβει αντίτυπο του Far Cry Primal για παρουσίαση, η οποία θα δημοσιευθεί πολύ σύντομα. Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ