Euro 2012: στο σαλόνι... νωρίτερα!

Το επίσημο video game ποδοσφαίρου από την ΕΑ, τον Απρίλιο - και σε νέα μορφή

Μερικές... αξίες φαίνεται να αντέχουν όχι μόνο στο χρόνο, αλλά και στο κακό οικονομικό κλίμα - έστω κι αν χρειάζεται να "προσαρμοστούν" τρόπον τινά σε νέα δεδομένα. Και καμία τέτοια αξία στο χώρο της ηλεκτρονικής διασκέδασης δεν επαληθεύει την παραπάνω διαπίστωση περισσότερο εύγλωττα από το επίσημο video game του επερχόμενου Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου (για τους φίλους Euro 2012). Παραδοσιακά γι' αυτό το - κυρίως εμπορικού χαρακτήρα - προϊόν υπεύθυνη ήταν και παραμένει η Electronic Arts, η οποία έχει τόσο την εκτενέστατη εμπειρία της σειράς των FIFA, όσο και τη δύναμη του marketing για να προωθήσει αποτελεσματικά τον εκάστοτε "επίσημο" τίτλο της UEFA. Φέτος ο καναδικός κολοσσός φέρνει ξανά στα καταστήματα τις συγκινήσεις της μεγάλης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, σε αλληλεπιδραστική μορφή (sic), αλλά θα το κάνει ακριβοδίκαια, σε αντίθεση με άλλες χρονιές.

Συγκεκριμένα, λοιπόν: το Euro 2012 θα κυκλοφορήσει στις 27 Απριλίου PlayStation3, Xbox 360 και προσωπικούς υπολογιστές, αλλά όχι στις γνωστές σε όλους μας, εμπορικές συσκευασίες σε φυσικό μέσο αποθήκευσης που αγοράζονται από τα καταστήματα. Αντιθέτως, θα διατεθεί ως αποκλειστικά ψηφιακό pack αναβάθμισης του FIFA 2012, για τα ίδια φορμά! Πράγματι, έμπρακτα αναγνωρίζοντας αυτό που συνέβαινε σε άλλες χρονιές - όταν ένας τίτλος Euro ή World Cup κυκλοφορούσε την άνοιξη/καλοκαίρι βασισμένος σε πολύ μεγάλο βαθμό στο FIFA που είχε κυκλοφορήσει τον περασμένο χειμώνα - η Electronic Arts δίνει την ευκαιρία στα εκατομμύρια παικτών που αγόρασαν το FIFA 2012 τον Οκτώβρη να χαρούν εκ νέου τον τίτλο με τις επίσημες ομάδες, εμφανίσεις, γήπεδα κλπ. του Euro 2012, αγοράζοντας μόνο το σχετικό expansion pack.

Δυστυχώς, την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχαμε ακόμη επίσημη ενημέρωση σχετικά με το πόσο θα κοστίζει αυτό το expansion pack - με άλλα λόγια, πόσο χαμηλότερο θα είναι το κόστος του σε σχέση με αυτό που θα είχε ένας πλήρης αντίστοιχος τίτλος σε οπτικό δίσκο που κυκλοφορεί στα καταστήματα στην τιμή των €49.99/€59.99 (για PC και PS3/Xbox 360 αντίστοιχα). Συν τοις άλλοις, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε ποιό ποσοστό του κοινού των FIFA θα ανταποκριθεί στο... αποκλειστικά ψηφιακό κάλεσμα της Electronic Arts και αν αποδειχθεί "μετρήσιμο" κατά κάποιο τρόπο το ποσοστό των πωλήσεων που αναπόφευκτα θα χαθεί επειδή ο τίτλος δεν θα διατεθεί ποτέ στα παραδοσιακά καταστήματα. Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε την επιλογή της ΕΑ σωστή και την επικροτούμε - αρκεί να σχετίζεται και με τη σωστή τιμή, φυσικά. Όταν έχουμε ενημέρωση για το συγκεκριμένο, ενημερώνουμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ