Επεκτείνεται το Gran Turismo

Ταινία με σχετικό θέμα και πρωτότυπη συνεργασία για αυτοκίνητα-concept

Δεν είναι, ομολογουμένως, πολλά τα games τα οποία κατορθώνουν να επεκταθούν πέρα από την αγορά για την οποία δημιουργήθηκαν και να αποκτήσουν παρουσία και υπόσταση σε άλλες, "χτίζοντας γέφυρες". Η σειρά των Gran Turismo, ωστόσο, είχε πάντοτε αυτή τη δυναμική, ειδικά από την έκδοση 2 και μετά - και με την έλευση του GT5 έκανε τα πρώτα σχετικά βήματα ιδρύοντας την GT Academy, τη σχολή οδήγησης που μεταμορφώνει τους καλύτερους gamers σε επαγγελματίες οδηγούς αγώνων αυτοκίνησης. Ε, με το PlayStation3 στο ζενίθ του και το PlayStation4 στον ορίζοντα, η Polyphony Digital και η Sony δείχνουν έτοιμες να κάνουν το επόμενο βήμα, με δύο νέες πρωτοβουλίες.

Η μία ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο της Gamescom 2013 που ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ημέρες: η Polyphony σε συνεργασία με τη Sony Pictures σκοπεύουν να δημιουργήσουν μια ταινία μεγάλου μήκους με αντικείμενο το Gran Turismo. Η φύση του τίτλου, ο οποίος δεν έχει να επιδείξει συγκεκριμένο σεναριακό υπόβαθρο, χαρακτήρες ή τοποθεσίες όπως π.χ. ένα Assassin's Creed ή ένα Prince of Persia, δεν βοηθά φυσικά - γι' αυτό και ο Kazunori Yamauchi των GT έχει απορρίψει πολλαπλές τέτοιες προτάσεις την τελευταία... επταετία σχεδόν. Η ζωή και η πορεία, ωστόσο, του Lucas Ordonez - ενός από τους πρώτους gamers που συμμετείχαν και συμμετέχουν στην GT Academy - και η ανάδειξή του σε περυσινό πρωταθλητή του θεσμού μετά από μία επιτυχημένη σεζόν ως επαγγελματία οδηγού, ίσως αποτελούν όντως υλικό αρκετά ενδιαφέρον για τη συγγραφή ενός κινηματογραφικού σεναρίου με αρκετό ενδιαφέρον. Περισσότερα για το όλο θέμα θα έχουμε, σύμφωνα με τον Yamauchi και τη Sony, μέσα στο 2014.

Η δεύτερη πρωτοβουλία είχε αναφερθεί με λίγα λόγια στην εκδήλωση της Sony που είχαμε καλύψει στο Silverstone και ονομάζεται Vision Gran Turismo. Πρόκειται για μία συνεργασία της Polyphony με εταιρείες της αυτοκίνησης, του design και άλλα αναγνωρισμένα brands, προκειμένου να φέρουν στον κόσμο του GT κάτι το αληθινά διαφορετικό. Οι συνεργάτες αυτοί θα σχεδιάσουν με φαντασία, και μια μικρή... ανυπακοή στους κανόνες, φουτουριστικά, πρωτότυπα οχήματα που στη συνέχεια οι προγραμματιστές και γραφίστες της Polyphony θα μετουσιώσουν σε τρισδιάστατα μοντέλα και μετατρέψουν σε εικονικά αυτοκίνητα μέσα στο Gran Turismo 6. Αυτά τα οχήματα θα δοθούν στο κοινό του GT6 δωρεάν, από την κυκλοφορία του στην αγορά και κατά τη διάρκεια του 2014. Οι συνεργάτες της Polyphony για το Vision Gran Turismo θα είναι οι Alfa Romeo, Alpine, Aston Martin, Audi, BMW, Bertone, GM Design, Honda, Infiniti, Italdesign Giugiaro, JORDAN Brand, Mercedes-Benz, Nike, Nissan, Peugeot, SRT(Chrysler), Volkswagen και Zagato. Για να δούμε τί θα ονειρευτούν οι designers αυτών των εταιρειών... και τί θα οδηγήσουμε στο GT6 εμείς!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ