Εορταστικές εκπτώσεις Steam: χιλιάδες PC games πάμφθηνα

Πολλοί καλοί τίτλοι για €5 ή €10, μεγάλες προσφορές και σε νέες παραγωγές ή παρελθόντα megahits

Τα PlayStation4 και Xbox One προσφέρουν πολύ υψηλό δείκτη κόστους/αξίας ως συστήματα αυτά καθ' αυτά, η Valve ωστόσο - που διευθύνει το δημοφιλέστερο Δικτυακό κατάστημα για PC games, το Steam - από καιρό σε καιρό φροντίζει να... υπενθυμίσει πως σημασία σε βάθος χρόνου δεν έχει μόνο το κόστος απόκτησης ενός συστήματος ψυχαγωγίας μεμονωμένα, αλλά και το κόστος απόκτησης περιεχομένου γι' αυτό. Εκεί το Steam υπερέχει κατά κράτος, αφού 4 ή 5 φορές το χρόνο διανύει περιόδους εκπτώσεων σε games για Η/Υ τόσο μεγάλων, ώστε να καθιστούν τις αντίστοιχες στα PlayStation Store και Xbox Live Marketplace σαφώς λιγότερο εντυπωσιακές. Και μία τέτοια περίοδος εκπτώσεων, άκρως θεαματικών, ξεκίνησε από προχθές στο Steam με τον τίτλο "Exploration Sale" και αφορμή, φυσικά, την περίφημη Black Friday της αμερικανικής αγοράς.

Στο πλαίσιο του "Exploration Sale" κυριολεκτικά χιλιάδες PC games, παλαιότερα και νέα, κάθε είδους, έχουν δεχθεί εκπτώσεις της τάξης του 30%... "και πάνω", με ορισμένα να αγγίζουν μειώσεις της τάξης του 90% (!). Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ποιοτικοί τίτλοι ανεξάρτητων δημιουργών ή ΑΑΑ παλαιότεροι, που είχαν ούτως ή άλλως χαμηλή τιμή (μικρότερη π.χ. των €14.99), μπορούν ν' αποκτηθούν με €9.99 ή και €4.99, ενώ ακόμη φθηνότερα cult hits με μόνο λίγα ευρώ. Παραδείγματα τέτοιων τίτλων γύρω στα €9.99 ή λιγότερο που προτείνουμε ανεπιφύλακτα είναι τα The Stanley Parable, The Vanishing of Ethan Carter, Dark Souls, Batman Arkham City/Origins/Asylum, Bastion και Witcher 2. Ακόμη και AAA games "φετινής εσοδείας" ωστόσο - ή καινούργια που δεν αποδείχθηκαν blockbuster hits - δέχονται εκπτώσεις της τάξης του 40%-50%: παραδείγματα τέτοιων είναι τόσο το Watch Dogs του Μαΐου όσο και το Lords of the Fallen του Οκτωβρίου (!).

Αυτά ισχύουν για μεμονωμένα games. Αν ο παίκτης επιλέξει να αγοράσει κάποιο από τα "πακέτα" της Steam - όπως αυτά που συγκεντρώνουν π.χ. όλους τους τίτλους της Valve ή της Eidos, κορυφαίους της Activision, της id, της Rockstar και άλλων γνωστών εταιρειών - οι οικονομίες κλίμακος γίνονται πολύ μεγαλύτερες. Για ο,τιδήποτε ανάμεσα στα 10 και τα... 70 PC games, πολλά εκ των οποίων αληθινά ΑΑΑ επιπέδου, το μέλος του Steam θα πληρώσει όσα για έναν (!) οποιονδήποτε νέο τίτλο για PC: ανάμεσα στα €34.99 και τα €59.99 δηλαδή. Η "εξίσωση" που προκύπτει είναι απλή: πάρα, μα πάρα πολλές ώρες ψυχαγωγίας, για κόστος πρακτικά μηδαμινό.

Η πρώτη αυτή περίοδος εκπτώσεων PC games στην Steam (γιατί θα υπάρξει σίγουρα και δεύτερο sale με άλλη ονομασία πλησιάζοντας στα Χριστούγεννα) θα διαρκέσει έως και τις 2 Δεκεμβρίου. Στη διάρκειά της θα τίθενται σε καθημερινή βάση και πολλά απροειδοποίητα "flash sales": εξαιρετικά συμφέρουσες εκπτώσεις που θα ισχύσουν μόνο π.χ. για 12 ή 24 ώρες. Αξίζει λοιπόν να παρακολουθεί κανείς τακτικά αυτές τις μέρες τη σχετική σελίδα της υπηρεσίας. Κλικ, κλικ, κλικ!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ