Ένα Halo το 2014... μα ποιό Halo;

Διαρροή για επανέκδοση του Halo 2 στο Xbox One, καμία επίσημη επιβεβαίωση για την ώρα

Δεν χωρά αμφιβολία στο γεγονός ότι το Xbox One ξεκίνησε την εμπορική του πορεία χωρίς να συνοδεύεται από εκείνο το video game που όχι απλώς θα σηματοδοτούσε τη μετάβαση στην "επόμενη γενιά" οικιακών συστημάτων ψυχαγωγίας, αλλά θα ήταν και από μόνο του λόγος αγοράς του νέου προϊόντος της Microsoft. Η μάχη με το PlayStation4 τα φετινά Χριστούγεννα θα κρίνει, ωστόσο, πολλά για τη μεταξύ τους διαμάχη και η αμερικανική εταιρεία το γνωρίζει - γι' αυτό, άλλωστε, και προανήγγειλε την... πρόθεσή της ουσιαστικά (τίποτε απτό) πέρυσι στην έκθεση της Ε3 για ένα νέο Halo μέσα στο 2014. Όλοι είχαμε τότε υποθέσει, φυσιολογικά, ότι αναφερόταν σε ένα ολοκαίνουργιο Halo, π.χ. το Halo 5, ειδικά σχεδιασμένο για το Xbox One. Απ' ότι φαίνεται, ωστόσο,

Ο Steve Downes, o ηθοποιός που αποδίδει τη φωνή του Master Chief, του πρωταγωνιστή των Halo, αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι η δική του εικόνα για τα μελλοντικά Halo δεν περιλαμβάνει καινούργια τέτοια παραγωγή για το τρέχον έτος. Αντιθέτως, αυτήν θα πρέπει να την περιμένουμε το 2015, ενώ για την φετινή εορταστική περίοδο η Microsoft έχει προγραμματίσει την κυκλοφορία μιας ανανεωμένης επανέκδοσης του Halo 2. Όπως εύκολα μπορεί να φανταστεί κανείς, η είδηση "έκανε το γύρο του Web" μέσα σε λίγες ώρες, αντικρούστηκε επίσημα από τη Microsoft (αλλά με μία δήλωση που κατά βάση δεν διαψεύδει τα λεγόμενα του Downes), υποστηρίχθηκε εκ νέου από το μέσο που την πρωτοδημοσίευσε και ούτω καθ' εξής. Η συνολική εντύπωση, ωστόσο, που δημιουργείται απ' όλα αυτά είναι πως το πλάνο της αμερικανικής εταιρείας είναι όντως αυτό και πως η αποκάλυψη θα γινόταν στο πλαίσιο της έκθεσης Ε3 τον Ιούνιο.

Η αλήθεια είναι πως, τυπικά, η Microsoft δεν είχε ποτέ υποσχεθεί το Halo 5 για το 2014. Ακόμη κι αν η δουλειά γι' αυτό είχε ξεκινήσει πολλούς μήνες πριν την κυκλοφορία του Xbox One, τίτλοι αυτού του βεληνεκούς συνεχίζουν να χρειάζονται μία διετία περίπου για να ολοκληρωθούν - οπότε ίσως ήταν αντιρεαλιστικές οι προσδοκίες πολλών από μας εξ αρχής. Ένα καλοφτιαγμένο, ριζικά ανανεωμένο και εμπλουτισμένο Halo 2 για το Xbox One (και πιθανότατα για το Xbox 360) δεν θα δημιουργήσει μεν τον ίδιο "πάταγο" με ένα ολοκαίνουργιο Halo σχεδιασμένο εξ αρχής για Xbox One, θα είναι όμως μια πολύ ενδιαφέρουσα προσθήκη στη βιβλιοθήκη των games του εν όψει Χριστουγέννων. Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε επιβεβαίωση των παραπάνω σε περίπου 3.5 μήνες από σήμερα... ή και νωρίτερα, αν η Microsoft κρίνει πως το remake του Halo 2 αξίζει δική του ξεχωριστή αποκάλυψη και όχι απλώς μία ανακοίνωση ανάμεσα στις άλλες της Ε3. Ίδωμεν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ