EA Sports Active 2

Γυμναστική, αλλά... διασκεδαστική!

Οι εκδόσεις του Sports Active 2 έχουν μεταξύ τους μία πολύ σημαντική διαφορά. Αυτές των PS3 και Wii συνοδεύονται από δύο ξεχωριστούς αισθητήρες, οι οποίοι τοποθετούνται με ειδικά ελάσματα στα χέρια και τα πόδια του ασκούμενου. Με αυτό τον τρόπο τα δύο συστήματα ανιχνεύουν τις κινήσεις των άκρων του και τις μεταφέρουν σε εικονικές κινήσεις στην οθόνη, ώστε να ολοκληρώνονται οι ασκήσεις. Στην έκδοση για το Xbox 360 οι αισθητήρες αυτοί αντικαθίστανται από το Kinect - με άλλα λόγια, το γνωστό περιφερειακό πρακτικά απαιτείται για τη λειτουργία του τίτλου στο σύστημα οικιακής ψυχαγωγίας της Microsoft. Αυτή, ωστόσο, είναι ουσιαστικά (αν εξαιρέσει δηλαδή κάποιος τα γραφικά υψηλής ευκρίνειας στα PS3 και Xbox 360) η μοναδική διαφορά ανάμεσα στις 3 εκδόσεις σε τεχνικό επίπεδο.

Οι αισθητήρες των εκδόσεων PS3 και Wii ομολογουμένως αντιλαμβάνονται με περισσότερη λεπτομέρεια και αμεσότητα τις κινήσεις του σώματος του παίκτη - σε αντίθεση με το Kinect του οποίου η λειτουργία σε αρκετές περιπτώσεις παρουσιάζει φαινόμενα καθυστέρησης στην απεικόνιση των κινήσεων. Ευτυχώς, λόγω της φύσης του τίτλου, αυτά δεν αμαυρώνουν ούτε την αποτελεσματικότητα των ασκήσεων, ούτε τη διασκέδαση του παίκτη, καθώς αυτή η πολύ μικρή χρονική διαφορά σε ελάχιστα λεπτά συνηθίζεται. Όπως και σε άλλους τίτλους του Kinect, πάντως, αλλά εδώ ακόμη περισσότερο, έχει σημασία να υπάρχει αρκετός χώρος μπροστά από την τηλεόραση και το περιφερειακό της Microsoft ώστε ο παίκτης να στέκεται σε επαρκή απόσταση και οι κινήσεις του να ανιχνεύονται σωστά. Αυτό ισχύει, φυσικά, και στις ασκήσεις όπου μπορεί να συμμετέχει δεύτερος παίκτης.

Πέραν των ασκήσεων αυτών καθ' αυτών, ο τίτλος προσφέρει καταγραφή των επιδόσεων του παίκτη και σύγκρισή τους με αυτές φίλων ή άλλων παικτών απ' όλο τον κόσμο (εκμεταλλευόμενο τις Δικτυακές υπηρεσίες κάθε φορμά). Βάσει των επιδόσεων αυτών, άλλωστε, το Sports Active 2 δίνει στον παίκτη και συμβουλές για αποτελεσματικότερη εξάσκηση, αλλά και για κατάλληλη διατροφή, υπενθυμίζοντας ποιες τροφές - διακεκριμένες σε ομάδες - θα τον βοηθήσουν να μεγιστοποιήσει τα ωφέλη κάθε προγράμματος εξάσκησης που ακολουθεί.

Συνολικά, λοιπόν, δεν χωρά αμφιβολία στο γεγονός: το EA Sports Active 2 τηρεί κάθε μία από τις υποσχέσεις που δίνουν οι τίτλοι της κατηγορίας των... gym games. Ασκεί τον παίκτη σωστά, το κάνει με τρόπο διασκεδαστικό, τον παρακολουθεί αποτελεσματικά και δίνει μια ολοκληρωμένη εικόνα του ο πρώτος τί επιτυγχάνει ενασχολούμενος με κάθε πρόγραμμα εξάσκησης. Το καλοσχεδιασμένο περιβάλλον χρήσης και η σωστή ανταπόκριση των αισθητήρων - που μεταφέρουν στην οθόνη τις κινήσεις του παίκτη πειστικά - συντελούν στην θετικότατη εντύπωση που σχηματίζει κανείς από πολύ νωρίς για τον τίτλο. Ναι, παραμένει ένα video game που δεν... θα αντικαταστήσει πλήρως ένα ολόκληρο γυμναστήριο, αλλά είναι το αμέσως καλύτερο (και ψυχαγωγικότερο) πράγμα. Είναι να το σκέφτεσαι πολύ...;

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ