Ε3 2016: τα video games σε πρώτο πλάνο!

Η μεγάλη γιορτή της ηλεκτρονικής διασκέδασης - ανταπόκριση από το Los Angeles

Καμία άλλη έκθεση στον κόσμο δεν συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του κοινού της ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας όσο η Electronic Entertainment Expo - για τους φίλους... Ε3. Πρόκειται για την αληθινή "γιορτή" των video games, αλλά και της ψηφιακής διασκέδασης εν γένει, στο πλαίσιο της οποίας γίνονται οι πιο πολλές μεγάλες αποκαλύψεις κι ανακοινώσεις για προϊόντα και υπηρεσίες που οι πρωταγωνίστριες εταιρείες της αγοράς αυτής σκοπεύουν να προωθήσουν στο άμεσο ή μεσοπρόθεσμο μέλλον.

Δικαιολογημένα η Ε3 θεωρείται, με λίγα λόγια, το highlight της χρονιάς για τον κλάδο του home entertainment. Γίνεται στο Los Angeles και - για έβδομη φορά τα τελευταία 7 χρόνια - θα είμαστε εκεί προκειμένου να μεταφέρουμε τον παλμό της έκθεσης. Οι συνεντεύξεις Τύπου των μεγάλων πολυεθνικών, οι συνεντεύξεις των στελεχών τους και των δημιουργών κορυφαίων games, τα games αυτά καθ' αυτά που πρωτοπαρουσιάζονται σε δοκιμαστική μορφή στον εκθεσιακό χώρο του Los Angeles Convention Center, όλα ενδιαφέρουν κοινό εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλον τον κόσμο. Σε αυτούς, άλλωστε, περιλαμβάνονται και πάνω από 3 εκατομμύρια Έλληνες καταναλωτές που - με τον ένα ή τον άλλο τρόπο - ασχολούνται με τα games σε οικιακά συστήματα, φορητά συστήματα, smartphones, tablets και PC κάθε είδους.

Για την κάλυψη της Ε3 2016 το Αθηνόραμα Digital δημιούργησε και φέτος ειδική ενότητα, όπου φιλοξενούνται ήδη και σταδιακά συγκεντρώνονται όλα τα άρθρα που σχετίζονται με την έκθεση. Εκεί μπορεί να βρει κανείς ήδη πληροφορίες για τις προγραμματισμένες συνεντεύξεις Τύπου των μεγάλων εταιρειών και πού/πότε μπορεί να τις παρακολουθήσει, για τα games που θα "δώσουν το παρόν" στο Los Angeles Convention Center, για τις υποψηφιότητες της φετινής έκθεσης-διαγωνισμού Into The Pixel, καθώς και για την ευκαιρία να κερδίσει ένα PlayStation4 μέσα από την σχετική κλήρωση της Sony. Στην ειδική μας ενότητα, άλλωστε, έχουμε ήδη συμπεριλάβει τις προσδοκίες μας από την παρουσία των τριών... "μονομάχων του LA" - της Sony, της Microsoft και της Nintendo - καθώς και τις τελευταίες μας σκέψεις πριν το ταξίδι για τον τρόπο που όσα θα παρουσιαστούν (ή δεν θα παρουσιαστούν) στην Ε3 2016 θα επηρεάσουν το τοπίο της ηλεκτρονικής διασκέδασης το επόμενο δωδεκάμηνο.

Μετά την επιστροφή μας, άλλωστε, θα δημοσιευθεί και πλειάδα άρθρων για τα όσα είδαμε και τα συμπεράσματα στα οποία καταλήξαμε σχετικά με το πώς και προς τα πού θα κινηθεί η ηλεκτρονική διασκέδαση φέτος και ακόμη παραπέρα. Οι επόμενες 20 ημέρες θα είναι άκρως ενδιαφέρουσες, γι' αυτό... μείνετε συντονισμένοι!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ