Ε3 2016: οι συνεντεύξεις Τύπου

Δεν πας Los Angeles; Μπορείς να τις παρακολουθήσεις μέσω Internet - ορίστε τα σχετικά στοιχεία

Ναι, προφανώς και είναι αλλιώς να παρακολουθεί κανείς από κοντά τις συνεντεύξεις Τύπου των μεγάλων εταιρειών του home entertainment. Πρόκειται για events με όλη τη σημασία της λέξης, αληθινά... show από κάποιες απόψεις. Χάρις στο Internet, ωστόσο, γίνεται όλο κι ευκολότερο να ενημερώνεται το κοινό σε πραγματικό χρόνο γι' αυτά που περιμένει εναγωνίως ν' ακούσει - και να διαπιστώσει ποιές εκπλήξεις επεφύλασσαν οι εταιρείες αυτές - παρακολουθώντας τις σχετικές συνεντεύξεις σε ζωντανή μετάδοση μέσω Web.

Οι σημαντικότερες ανακοινώσεις συνήθως γίνονται στις συνεντεύξεις Τύπου των τριών εταιρειών που πρωταγωνιστούν στο χώρο της οικιακής ψυχαγωγίας, με άλλα λόγια τις Sony, Microsoft και Nintendo. Και οι τρεις θ' αναμεταδώσουν "ζωντανά" τα events τους μέσω Web, αλλά και μέσω των Δικτυακών τους υπηρεσιών. To... "πρόγραμμα θα ανοίξει" η Microsoft στις 19.30 της 13ης Ιουνίου, μεταδίδοντας τη δική της συνέντευξη Tύπου μέσω Xbox.com, Xbox Live αλλά και Twitch - οπότε το κοινό της μπορεί να την παρακολουθήσει είτε μέσω Η/Υ στο επίσημο Web site της, είτε απευθείας σε Xbox 360/Xbox One, είτε... και στα δύο.

Η Sony θα πράξει κάτι αντίστοιχο αργότερα την ίδια ημέρα (04.00 της 14ης Ιουνίου ώρα Ελλάδος): θα μεταδώσει τη δική της συνέντευξη Τύπου τόσο μέσα από την ειδική περιοχή του επίσημου blog του PlayStation, όσο και μέσα από την υπηρεσία Twitch. Η Nintendo έχει επιλέξει να μην διοργανώσει δική της συνέντευξη Τύπου φέτος - όπως και τις τρεις περασμένες χρονιές άλλωστε - και θα περιοριστεί σε μία παρουσίαση με τη μορφή μαγνητοσκοπημένου video που θα μεταδοθεί στο επίσημο Web site της και επίσης μέσω Twitch (κουράγιο στους servers και τις Δικτυακές συνδέσεις της υπηρεσίας αυτής και φέτος). Αυτή η μετάδοση θα πραγματοποιηθεί στις 19.00 της 14ης Ιουνίου.

Δύο άλλες συνεντεύξεις Τύπου που πιθανώς θα ήθελαν να παρακολουθήσουν με τον ίδιο τρόπο οι φίλοι ή οι φίλες του Αθηνόραμα Digital αφορούν σε δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής games σήμερα. Η Electronic Arts θα δώσει τη δική της συνέντευξη Τύπου στις 23.00 το βράδυ της 12ης Ιουνίου, επίσης μέσω Twitch, ενώ η Ubisoft θα ακολουθήσει την επόμενη μέρα, στη 01.00 τα ξημερώματα της 13ης Ιουνίου, αξιοποιώντας το δικό της κανάλι στην ίδια υπηρεσία. Ειδικά για τους PC gamers, δε, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και φέτος η εκδήλωση PC Gaming Show, η οποία θα μεταδοθεί μέσα από το επίσημο Web site του event στις 23.30 της Δευτέρας, 13 Ιουνίου. Καλό... ξενύχτι και καλή θέαση!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ