Ε3 2015: Στιγμιότυπα από το The Last Guardian

O πνευματικός διάδοχος των Ico και Shadow of the Colossus καθ' οδόν... και στο σωστό δρόμο

Έτσι είναι αυτά τα πράγματα: ένας τίτλος που έχει εμφανιστεί κι εξαφανιστεί από το ραντάρ των μελλοντικών κυκλοφοριών της Sony τόσες φορές, για τόσο καιρό, ώστε να καταστεί σχεδόν... μυθικός, λογικό είναι να θεωρηθεί σχεδόν εξ ορισμού το highlight σε μία συνολικά πολύ καλή συνέντευξη Τύπου! Το The Last Guardian, πάντως, φαίνεται να αξίζει τόσο αυτήν την παράξενη διάκριση, όσο και τα χρόνια που περιμέναμε να κάνει τη μετάβαση από το PS3 στο PS4: αυτό το απροσδιόριστο, ξεχωριστό "μαγικό" στοιχείο που χαρακτήρισε τις άλλες δύο δημιουργίες της Team Ico που σχετίζονται με τον νέο τίτλο - τα Ico και Shadow of the Colossus - είναι παρόν και φανερό ακόμη και μέσα από το μικρό live demo που επιδείχθηκε από τη Sony. Τα στιγμιότυπα που ακολουθούν έχουν συλληφθεί από το video αυτού ακριβώς του demo:




Όπως εύκολα μπορεί να διακρίνει κανείς και από τα στιγμιότυπα, το The Last Guardian στην παρούσα του μορφή είναι μία παραγωγή όμορφη μεν, αλλά τεχνικά όχι τόσο εντυπωσιακή όσο άλλες με τις οποίες αναπόφευκτα θα συγκριθεί (οπτικά τουλάχιστον) το 2016 - όπως τα Uncharted 4 και Horizon. Η Sony βέβαια δεν έχει καταστήσει ούτε κατά προσέγγιση σαφές σε ποιό ακριβώς στάδιο της ανάπτυξής του βρίσκεται το The Last Guardian. Το ίδιο ισχύει, κατά συνέπεια, και για την ημερομηνία κυκλοφορίας του η οποία παραμένει η γενική "ελπίζουμε μέσα στο 2016". Με αυτά ως δεδομένα, είναι πρακτικά βέβαιο πως στην τελική του μορφή ο τίτλος θα δείχνει σημαντικά βελτιωμένος σε σχέση με την παρούσα.

Με δεδομένη, πάντως, την πολυτάραχη διαδικασία της ανάπτυξής του, το The Last Guardian είναι ίσως το είδος του τίτλου που η Sony δεν θα επιδιώξει να προβάλλει συνεχώς - παρά μόνο όταν η όλη παραγωγή προχωρήσει και οι Ιάπωνες είναι βέβαιοι πως πρόσθετες πληροφορίες γι' αυτήν θα λειτουργήσουν θετικά για την προώθησή του. Δεν περιμένουμε, λοιπόν, να ακούσουμε ή να δούμε πολλά περισσότερα για το The Last Guardian φέτος - αν και, βέβαια, η Sony θα μπορούσε να μάς εκπλήξει ευχάριστα στο πλαίσιο της Paris Games Week στο τέλος Οκτώβρη. Για να δούμε, για να δούμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ