Ε3 2015: Νέο χειριστήριο για Xbox One

Για επαγγελματίες ή απλά gamers με υψηλές απαιτήσεις, σε... ανάλογη τιμή

Δεν είναι ασύνηθες όταν αναπτύσσεται μία ολόκληρη αγορά περιφερειακών γύρω από μία συσκευή (κι η αγορά αυτή είναι επικερδής) ο κατασκευαστής της συσκευής αυτής να... ενδιαφέρεται αργά ή γρήγορα για ένα τμήμα των σχετικών εσόδων - και αυτό ακριβώς φαίνεται να συνέβη στην περίπτωση της Microsoft, η οποία ανακοίνωσε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου της και επίσημα ένα προϊόν που είχε διαρρεύσει στο Web κάποιες ημέρες πριν. Πρόκειται για ένα νέο χειριστήριο για το Xbox One, σημαντικά διαφορετικό από αυτό που συνοδεύει το σύστημα στην εμπορική του συσκευασία, το οποίο απευθύνεται στους gamers με τις υψηλότερες απαιτήσεις και αυτούς που συμμετέχουν σε αναμετρήσεις και πρωταθλήματα. Το όνομά του: Xbox Elite Wireless Controller.

Είναι ένα χειριστήριο που ακολουθεί μεν τον ίδιο γενικό σχεδιασμό με το εξ ορισμού αντίστοιχο του Xbox One, αλλά από κει και πέρα... απομακρύνεται αισθητά: τα υλικά κατασκευής του είναι περισσότερο προσεγμένα και ανθεκτικά, τα πλήκτρα του έχουν μεγαλύτερη διαδρομή, οι μοχλοί είναι ακριβέστεροι. Το κυριότερα πλεονεκτήματά του, ωστόσο, είναι δύο. Το ένα σχετίζεται με πρόσθετα πλήκτρα και εναλλάξιμα τμήματα, όπως αυτά που βρίσκονται στην κάτω πλευρά του και αυτό που χρησιμοποιείται για τον ψηφιακό έλεγχο αντίστοιχα. Το άλλο σχετίζεται με την δυνατότητα λεπτομερούς παραμετροποίησης όλων των λειτουργιών του χειριστηρίου μέσω ειδικού app, όπως έχουμε συνηθίσει να κάνουμε τα τελευταία χρόνια με τα καλύτερα πληκτρολόγια και mouse για PC gaming. Μπορούν να αποθηκευθούν στο Xbox One έως και 255 διαφορετικά σετ ρυθμίσεων, ανάλογα με τον εκάστοτε τίτλο, αλλά και δύο μέσα στο ίδιο το περιφερειακό, ώστε π.χ. να μπορεί να το χρησιμοποιήσει κανείς και σε κάποιο φιλικό σπίτι, σε άλλο Xbox One, χωρίς να στερείται τις ρυθμίσεις που προτιμά σε συγκεκριμένα games.

Τα εναλλάξιμα τμήματα και η ρύθμισή τους μέσω software καθιστά το Xbox Elite Wireless Controller πιθανώς το πλέον εξελιγμένο χειριστήριο αυτή τη στιγμή, όχι μόνο για το Xbox One αλλά για οποιοδήποτε οικιακό σύστημα ψυχαγωγίας. Το παραπάνω γεγονός, βέβαια, αντικαθρεπτίζεται και στο κόστος απόκτησης του χειριστηρίου αυτού: θα κοστίζει όταν κυκλοφορήσει, τον Οκτώβριο, όχι λιγότερα από 150 δολάρια, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο για προϊόν της κατηγορίας. Για το κοινό στο οποίο απευθύνεται, ωστόσο, βρίσκεται σε επίπεδο τιμής - αν μη τί άλλο - δικαιολογήσιμο και σωστά στοχευμένο. Στη συσκευασία, άλλωστε, περιλαμβάνεται τόσο το σετ από τις 4 πρόσθετες "σκανδάλες" στο κάτω μέρος του, όσο και έξι διαφορετικοί μοχλοί, σταυρόνημα σε δύο τύπους και θήκη μεταφοράς.

Το Xbox Elite Wireless Controller - αξίζει να σημειωθεί - θα μπορεί να αξιοποιηθεί στο έπακρο και με προσωπικό υπολογιστή - αρκεί αυτός να στηρίζεται σε Windows 10 ώστε ο χρήστης να έχει διαθέσιμο και εκεί το απαραίτητο app ρύθμισης (μπορεί να λειτουργήσει και σε παλαιότερα Windows αλλά σε τυπική και όχι προσαρμόσιμη λειτουργία). Δεν έχει διευκρινιστεί, πάντως, αν στο σενάριο χρήσης του προϊόντος αυτού με PC είναι απαραίτητος και ο σχετικός δέκτης που ανακοίνωσε πρόσφατα η Microsoft (υποθέτουμε πως αυτό είναι το πιθανότερο να ισχύει). Για περισσότερα στοιχεία και τις εντυπώσεις μας από τη χρήση του, επιφυλασσόμαστε μέχρις ότου έχουμε δείγμα του Xbox Elite Wireless Controller για παρουσίαση. Κοινώς: ως τον Οκτώβρη... υπομονή!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ