E3 2015: νέες τιμονιέρες από τη Logitech

Τόσο για PS3/PS4 όσο και για Xbox One/PC, εντυπωσιακές σε όλα τους

Η έναρξη της έκθεσης Ε3 βρίσκεται πια ελάχιστες ώρες μακριά... και δύσκολα θα μπορούσε να επιλέξει η Logitech - εταιρεία με μεγάλη και επιτυχημένη πορεία σε όλων των ειδών τα περιφερειακά για gaming - καλύτερο timing για την αποκάλυψη δύο προϊόντων που περιμέναμε ανυπόμονα για πάρα, πάρα πολύ καιρό. Οι Ελβετοί επανέρχονται δυναμικά, μετά από χρόνια απουσίας, στην κατηγορία της τιμονιέρας (racing wheel) τόσο για συστήματα οικιακής ψυχαγωγίας όπως το νέο PlayStation και το νέο Xbox, όσο και για προσωπικούς υπολογιστές. Έτσι τα θρυλικά G25 και G27 - που έχουμε χρησιμοποιήσει εκτενώς και αγαπήσει για μια πενταετία και περισσότερο - αποκτούν επιτέλους επίσημους διαδόχους: τα Logitech G29 και Logitech G920!

Το πρώτο απευθύνεται στους κατόχους PlayStation4 και PlayStation3 και προσφέρει αυτό ακριβώς που περιμένει κανείς από μία τιμονιέρα της Logitech: ακριβή έλεγχο που υποβοηθάται από νέο μηχανισμό "μεταφοράς" των κινήσεων του παίκτη στην οθόνη, σύστημα ανάδρασης που αποδίδει πειστικά την "αντίδραση" του δρόμου στους τροχούς των εικονικών αυτοκινήτων, καθώς και γρήγορη μετάβαση από τη μία ταχύτητα στην άλλη με τη βοήθεια των αρμόδιων μοχλών στο πίσω μέρος του τιμονιού και του σχετικού πεντάλ (το οποίο χαρακτηρίζεται από ατσάλινο περίβλημα και βέβαια περιλαμβάνεται στη συσκευασία). Το G29 φέρει στην επιφάνειά του και όλα τα άλλα πλήκτρα που διαθέτει το DualShock4 του νέου PlayStation, ενώ ως αξεσουάρ η Logitech θα διαθέσει και το Driving Force Shifter, μοχλό ταχυτήτων έξι θέσεων με μία έκτη για την όπισθεν.

To G920 είναι το αντίστοιχο μοντέλο στο G29 αλλά για το Xbox One και τους προσωπικούς υπολογιστές. Ο σχεδιασμός των δύο έχει πολλά κοινά στοιχεία, μοιράζονται και τα ίδια σε γενικές γραμμές υποσυστήματα και μηχανισμούς, όμως το G920 διαφέρει προφανώς σε κάποια από τα διαθέσιμα πλήκτρα και, σε περιβάλλον PC, επιτρέπει την παραμετροποίησή του μέσω του συνοδευτικού software της Logitech. Και αυτό υποστηρίζει το περιφερειακό Driving Force Shifter, ενώ στην έκδοση για Η/Υ είναι συμβατό με Windows 7 ή νεότερα.

Και οι δύο νέες τιμονιέρες της Logitech μπορούν να αξιοποιήσουν τα ειδικά καθίσματα PlaySeat ώστε να προσφέρουν την αίσθηση της εικονικής οδήγησης στα σύγχρονα racing games όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αντίστοιχη πραγματική. Το G29 και το G920 θα κυκλοφορήσουν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους: το πρώτο στα μέσα με τέλη Ιουλίου, ενώ το δεύτερο τον Οκτώβριο (ώστε να συμπέσει η εμφάνισή του στην αγορά με το Forza MotorSport 6 του Xbox One υποθέτουμε). Είμαστε βέβαιοι πως, αν χαρακτηρίζονται από το σύνηθες επίπεδο ποιότητας κατασκευής και λειτουργίας που έχει προσφέρει με τις τιμονιέρες της η Logitech στο παρελθόν, θα αποτελέσουν την καλύτερη προσθήκη στη σειρά περιφερειακών G της ελβετικής εταιρείας που απευθύνεται στους αφοσιωμένους gamers. Επιφυλασσόμαστε, εννοείται, για τις πρακτικές μας εντυπώσεις αμέσως μόλις έχουμε στη διάθεσή μας ένα από τα δύο ή και τα δύο μοντέλα. Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ