Ε3 2015: Eτοιμάζουμε βαλίτσες για LA

Τί έχουμε προγραμματίσει, τί θα δούμε, σε τί... ελπίζουμε!

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, είναι όλα έτοιμα: ο εξοπλισμός έχει ελεγχθεί, το πρόγραμμα των συναντήσεων και των παρουσιάσεων έχει παγιωθεί και το Αθηνόραμα Digital έχει ετοιμάσει τις βαλίτσες του για το μακρινό Los Angeles. Εκεί θα καλύψει όλα τα συναρπαστικά κι ενδιαφέροντα που θα αποκαλυφθούν στην Electronic Entertainment Expo (για τους φίλους Ε3), τη μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς για την αγορά του gaming και μία από τις μεγαλύτερες για το χώρο του home entertainment συνολικά. H προπέρσινη Ε3 ήταν αυτή που σηματοδότησε την έναρξη της νέας γενιάς συστημάτων ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας (με τα PlayStation4 και Xbox One να "συγκρούονται" για πρώτη φορά στον εκθεσιακό χώρο του LA Convention Center) ενώ η περσινή αυτή που έθεσε το πλαίσιο της σημερινής εικόνας της αγοράς (με το πρώτο να προηγείται και το δεύτερο να σημειώνει αργή αλλά σταθερή ανάκαμψη). Πρόκειται, κοινώς, για την τρίτη Ε3 που θα βρει τα δύο συστήματα αντιμέτωπα (και το WiiU να τα παρακολουθεί εν πολλοίς "εκτός μάχης"). Σε τί προσβλέπουμε;

Η φετινή Ε3 προδιαγράφεται, από πολλές απόψεις, περισσότερο "ουσίας" από την περυσινή: τα PS4 και Xbox One είναι πλέον ώριμα, με εγκατεστημένη βάση δεκάδων εκατομμυρίων καταναλωτών το καθένα, και φέτος έχουμε την αίσθηση πως θα δούμε τα πρώτα αληθινά δείγματα games που εκμεταλλεύονται τις δυνατότητές τους. Υπάρχει δικαίως η εντύπωση πως τα πρώτα αυτά δύο χρόνια έχουμε δει σχεδόν αποκλειστικά "καλογυαλισμένες" εκδόσεις των ίδιων games που παίζαμε και... πέντε χρόνια πριν, οπότε οι Sony και Microsoft "χρωστούν" στο κοινό τους το λιγότερο μία "γεύση" από πιο ενδιαφέροντα, διαφορετικά πράγματα που περιμένουν στον ορίζοντα του 2016.

Για τις προσδοκίες μας σχετικά με την παρουσία των τριών "παραδοσιακών" δυνάμεων στην αγορά της ηλεκτρονικής διασκέδασης, της Sony, της Microsoft και της Nintendo, έχουμε ήδη δημοσιεύσει σχετικά άρθρα εδώ, εδώ και εδώ αντίστοιχα. Το Αθηνόραμα Digital έχει προγραμματίσει όμως να παρευρεθεί και σε έναν αριθμό από άλλες σημαντικές παρουσιάσεις και events που θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο της Ε3 2015. Περιλαμβάνονται, φυσικά, οι καθιερωμένες πλέον συνεντεύξεις Τύπου των Sony και Microsoft, αλλά και μία σειρά από παρουσιάσεις games "κεκλεισμένων των θυρών", συνεντεύξεις με στελέχη και δημιουργούς. Δεδομένος είναι, άλλωστε, ο όσο το δυνατόν περισσότερος χρόνος επαφής με τα δείγματα τίτλων που όλες οι μεγάλες εκδότριες εταιρείες - όπως οι Electronic Arts, Ubisoft, Activision, Sega, Konami, Namco και άλλες - θα επιδεικνύουν στα περίπτερά τους.

Στις βαλίτσες μας, πάντως, δεν μεταφέρουμε μόνο τις προσδοκίες για τα πράγματα που ξέρουμε ότι θα δούμε - αλλά και ένα σωρό ερωτήσεις για όσα... δεν ξέρουμε και ελπίζουμε να μας εκπλήξουν! Έχει όντως "κρυφούς άσσους στο μανίκι της" η Sony για το PS4 στο υπόλοιπο της χρονιάς; Πώς θα επηρεάσει η κυκλοφορία των Windows 10 την εξέλιξη του Xbox One και σε τί μπορούν να προσβλέπουν οι gamers από τη σχετική μετάβαση; Πώς σκοπεύει να κινηθεί η Nintendo με το WiiU σε τροχιά... συνταξιοδότησης πλέον; Θα προσφέρουν επιτέλους οι Ubisoft, EA και Activision τις ειδικά σχεδιασμένες εκείνες παραγωγές για PS4/Xbox One/PC που θα σημειώσουν ευδιάκριτο "άλμα μπροστά" σε σχέση με όσες "συμβιβάζονταν" ώστε να κυκλοφορήσουν και σε PS3/Xbox 360; Ποιά είναι η αίσθηση που αποπνέoυν τα Street Fighter V, Forza MotorSport 6, Assassin’s Creed Syndicate στην ενασχόληση μαζί τους; Και είναι το Project Morpheus της Sony έτοιμο για "καταναλωτική" πρεμιέρα σε μερικούς μήνες;

Σε όλα τα παραπάνω ελπίζουμε να έχουμε απαντήσεις - αν όχι, σίγουρα θα έχουμε σχολιασμό, όπως άλλωστε και για όλα τα σημαντικά που θα προκύψουν στο πλαίσιο της Ε3 2015. Οι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital θα έχουν την ευκαιρία να ανατρέχουν σε όλες τις πληροφορίες που συγκεντρώνουμε και δημοσιεύουμε για το θέμα, μέσα από την ειδική ενότητα που δημιουργήσαμε. Έρχεται εβδομάδα Ε3, λοιπόν: σύμφωνα με το αγαπημένο ραδιοφωνικό κλισέ... "μείνετε συντονισμένοι"!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ