E3 2014: η εκδήλωση της Microsoft

Οι Αμερικανοί εστιάζουν ξανά στα games, νέα πορεία για το Xbox One

Όλα κι όλα... δεν έχουμε παράπονο: προχθές είχαμε ζητήσει από τη Microsoft, τον ένα από τους δύο μεγάλους "παίκτες" που ορίζουν την κατεύθυνση της ηλεκτρονικής διασκέδασης στο σπίτι, περισσότερη προσήλωση σε αυτό που έπρεπε να είναι το σημαντικότερο στοιχείο του Xbox One εξ 'αρχής. Δηλαδή, τα games. Ε, ο αμερικανικός κολοσσός φρόντισε στη μεγάλη παρουσίαση - με την οποία "άνοιξε" πρακτικά την Ε3 2014 - να κάνει ακριβώς αυτό: να επιδείξει απόλυτη προσήλωση στα games, ώστε το Xbox One να αποκτήσει επιτέλους τον σαφή, συγκεκριμένο χαρακτήρα που χρειάζεται σε αυτό το πρώτο στάδιο της πορείας του. Η αντίθεση με την περυσινή εκδήλωση δεν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη - και το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο εντυπωσιακό.

Η Microsoft στην εκδήλωσή της κυριολεκτικά... δεν μίλησε για τίποτε άλλο από games στην εκδήλωσή της - όχι το ευκολότερο πράγμα, αν σκεφτεί κανείς ότι το event κράτησε μιάμισι ώρα και οι πιο πολλοί συμμετέχοντες σ' αυτό δεν είχε στη διάθεσή τους πιο πολλά από 5 λεπτά. Η πολύ "σφιχτή" και "στακάτη" παρουσίαση δεν άφησε το ρυθμό της εκδήλωσης να "πέσει" σε κανένα σημείο και, ενώ προφανώς κάποια τμήματά της είχαν περισσότερη σημασία και διήρκησαν παραπάνω από άλλα, αυτά τα 90 λεπτά "κύλησαν" πολύ γρήγορα. Ο Phil Spencer όντως "έκανε τη διαφορά" που ελπίζαμε: ούτε βαρετά στοιχεία πωλήσεων, ούτε εμμονή σε πράγματα που αυτή τη στιγμή δεν ενδιαφέρουν το κοινό που σκέφτεται να αγοράσει ένα Xbox One (TV! TV! TV!), ούτε τίποτε. H Microsoft έχει πουλήσει 4 εκ. συστήματα ως τώρα. Χρειάζεται πολύ περισσότερα. Θα το πετύχει με ποθητά games... και εκεί, επιτέλους, εστίασε.

Οι ανακοινώσεις που έγιναν για νέα games είναι πάρα πολλές - θα εστιάσουμε στις σημαντικότερες. Το Forza Horizon 2 είχε ανακοινωθεί πριν την Ε3, επιβεβαιώθηκε ωστόσο η κυκλοφορία του για το Σεπτέμβρη - οπότε το Drive Club της Sony για το PS4 έχει, σε γενικό πλαίσιο, ευθύ ανταγωνισμό. Το Fable Legends εστιάζει στη συμμετοχή πολλών παικτών ως ομάδα και θα είναι διαθέσιμο κάποια στιγμή ως τα Χριστούγεννα. Το περίφημο φημολογούμενο remake του Halo 2 αποδείχθηκε πως ήταν ανακριβές, καθώς η Microsoft "ανανεώνει" τεχνικά για το Xbox One... ΟΛΑ τα Halo, και τα τέσσερα, και τα διαθέτει σε μία εμπορική συσκευασία με το όνομα Halo: The Master Chief Collection. Ο τίτλος ωστόσο που ξεχώρισε, όπως περιμέναμε άλλωστε, δεν ήταν άλλος από το πολύχρωμο, παρανοϊκό, διαφορετικό Sunset Overdrive της Insomniac, που μαζί με τη συλλογή των Halo θα "στηρίξει" το Xbox One εν όψει εορταστικής περιόδου.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ