E3 2013: Τί περιμένουμε, Μicrosoft;

Με τρεις λέξεις: εντυπωσιακά games και... εξιλέωση!

Κακά τα ψέματα: ο λόγος για τον οποίο ταξιδεύουμε κάθε χρόνο στο Los Angeles, είναι οι πιθανές εκπλήξεις. Αυτές δηλαδή που, τα τελευταία χρόνια ειδικά, οι εταιρείες του gaming... μόλις και αν έχουν καταφέρει να κρατήσουν κρυφές σε αυτήν την εποχή του Web και των διαρροών! Αυτό δεν σημαίνει, φυσικά, πως εκπλήξεις θα υπάρξουν σίγουρα - απλά πως έχουν υπάρξει αρκετές φορές, ώστε να μας δίνουν ελπίδα για περισσότερες. Τί είδους εκπλήξεις θα μπορούσε να κάνει στο παγκόσμιο κοινό η Microsoft, λοιπόν, και τί υποψιαζόμαστε ότι... θα δούμε τελικά, αντί για μεγάλες εκπλήξεις;

Από την αμερικανική εταιρεία συγκεκριμένα, δεν υπάρχουν πολλά διαφορετικά πράγματα που μπορούμε να περιμένουμε: θέλουμε - και μας οφείλει - games, games και... games! Μετά από την πρόσφατη αποκάλυψη του Xbox One και την απογοητευτική της έμφαση στο τηλεοπτικό πρόγραμμα και τις Δικτυακές υπηρεσίες που θα προωθήσει μέσω αυτού, η αμερικανική εταιρεία στο πλαίσιο της Ε3 δεν έχει άλλη επιλογή από το να επικεντρωθεί στην παρουσίαση τίτλων για το νέο Xbox. Η φημολογία για το ποιοί θα είναι αυτοί οργιάζει. Το σίγουρο είναι πως δεν θα είναι λιγότεροι από 10 ή 15, ίσως και περισσότεροι, όμως αυτό που θα θέλαμε θα ήταν μια ισορροπημένη αναλογία νέων, διαφορετικών games και καθιερωμένων "ονομάτων". Ναι, ακόμη κι αν φοβόμαστε ότι τα δεύτερα θα είναι πολύ περισσότερα τελικά.

Χωρίς να έχουμε στα χέρια μας αρκετά δεδομένα, αλλά κρίνοντας από την παρούσα θέση και τους στόχους της Microsoft στην αγορά, θεωρούμε πιθανή και την παρουσίαση ενός νέου μοντέλου Xbox 360: ανασχεδιασμένου, μικρότερου σε μέγεθος και περισσότερο προσιτού από πλευράς κόστους. Δύσκολο έως... απίθανο θεωρούμε να επιδείξει η Microsoft την τεχνολογία Intelliroom, η οποία είναι ακόμη σε στάδιο πειραματικό και δεν έχει θέση σε εκθέσεις εμπορικής διάστασης, όπως η Ε3. Αντιθέτως, περιμένουμε (επιτέλους) να δούμε περισσότερα παραδείγματα του πώς θα μπορούσε να αξιοποιηθεί η περίφημη "δεύτερη οθόνη" της τεχνολογίας SmartGlass σε games, πρακτικά πλέον.

Η... ερώτηση του 1.000.000 δολαρίων, φυσικά, είναι το αν η Microsoft θα ανακοινώσει ημερομηνία κυκλοφορίας του Xbox One και τιμή πώλησής του στη συνέντευξη Τύπου της στην Ε3. Η απάντηση είναι: ειλικρινά δεν θα στοιχηματίζαμε υπέρ ή κατά της συγκεκριμένης πιθανότητας. Είναι "50%-50%" ακριβώς επειδή... "παίζεται πόκερ" με τη Sony για το ποιά εταιρεία θα ανακοινώσει την τιμή του νέου της συστήματος, γνωρίζοντας ήδη που βρίσκεται ο ανταγωνισμός. Θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον να δούμε "πόσο χαμηλά" κρίνει πως μπορεί να πάει η Microsoft με το Xbox One και αν θα συνεργαστεί με παρόχους υπηρεσιών για "επιδότησή" του από αυτούς, με αντάλλαγμα συμβόλαια συνδέσεων.

Το μόνο σίγουρο είναι, τέλος, πως δεν θέλουμε να εκπλαγούμε... δυσάρεστα, με ΄"αποκαλύψεις" που στο πλαίσιο της Ε3 απλώς δεν μας ενδιαφέρουν. Ούτε για συμφωνίες με το Hollywood θέλουμε να μάθουμε, ούτε για συνεργασίες με τηλεοπτικά κανάλια, ούτε για apps που προσφέρουν πρόσβαση στο Pinterest, ούτε για τίποτε άλλο άσχετο. Θέλουμε εκπλήξεις σε games. Αν δεν φέρουν τα Gears of War, Fable, ακόμη καλύτερα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ