Ε3 2013: τα games για Xbox 360

Και δωρεάν τίτλοι ως το τέλος του χρόνου, για τον... αποχαιρετισμό

Οι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital που ασχολούνται με τα video games για πιο πολλά από μερικά χρόνια, ίσως θυμούνται τον μάλλον κυνικό - και σίγουρα άκομψο - τρόπο με τον οποίο η Microsoft "άφησε πίσω της" το αρχικό Xbox όταν κυκλοφόρησε το Xbox 360: η αμερικανική εταιρεία όχι απλώς "εγκατέλειψε" το πρώτο, αλλά κυριολεκτικά το... άφησε να πέσει στο κενό, μην υποστηρίζοντάς το ούτε με έναν τίτλο από τη μέρα που ο διάδοχός του ανακοινώθηκε. Ευτυχώς, το Xbox 360 δεν φαίνεται πως θα τύχει τέτοιας μεταχείρισης τώρα που έχουμε μπει στην τελική ευθεία για το Xbox One - αν και, πρακτικά, η συλλογιστική της Microsoft είναι παρόμοια.

Στη συνέντευξη Τύπου της στο Los Angeles η αμερικανική εταρεία επέδειξε νέους τίτλους για το Xbox 360, όπως το δημοφιλέστατο World of Tanks, το remake με τον τίτλο Fable Anniversary, τα Max: The Curse of Brotherhood και Ascend: Hand of Kul, καθώς και άλλους τίτλους του Xbox Live Arcade, οι οποίοι θα κυκλοφορήσουν αποκλειστικά για το υπάρχον σύστημα της Microsoft ως το τέλος του χρόνου. Με 75 εκατομμύρια συστήματα να συνθέτουν την πελατειακή του βάση, άλλωστε, το Xbox 360 θα έχει δικές του εκδόσεις και σε όλα σχεδόν τα "μεγάλα" games της εορταστικής περιόδου, από τα FIFA 14 και Call of Duty Ghosts, μέχρι το νέο Assassin's Creed, το Batman Arkham Origins, το Watch Dogs και, φυσικά, το πολυαναμέμενο Grand Theft Auto V.

Εκδηλώνοντας πάντως και πρακτικά την υποστήριξή της στο Xbox 360, η Microsoft θα προσφέρει από την 1η Ιουλίου έως την 31η Δεκεμβρίου δωρεάν σε όλους τους συνδρομητές Gold της υπηρεσίας Xbox Live από 2 δωρεάν τίτλους κάθε μήνα. Έχει ξεκινήσει ήδη διαθέτοντας, με την ευκαιρία της Ε3, δωρεάν το Fable III και θα συνεχίσει, υποσχόμενη AAA games όπως το Halo 3 και το Assasin's Creed 2. Η κίνηση θυμίζει ελαφρώς... PlayStation Plus, μεν, είναι ωστόσο σαφώς ευπρόσδεκτη και θα προσφέρει αξιόλογη ψυχαγωγική αξία στο Xbox 360 μέχρι τα Χριστούγεννα, οπότε θα ξεκινήσει και επίσημα η... "συνταξιοδότησή" του. Δώδεκα games δώρο αποχαιρετιστήριο; Καθόλου άσχημα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ