E3 2013: Συνέντευξη, Guillaume de Fondaumiere

Εν όψει Beyond, απαντήσεις από τον πρόεδρο της Quantic Dream

Με δεδομένο λοιπόν το γεγονός ότι η επόμενη δημιουργία σας θα είναι για το PS4, σε ποιούς τομείς πιστεύετε πως μπορεί να υπάρξει πρόοδος και εξέλιξη σε αυτά τα "κινηματογραφικά" games - πέρα από τον τεχνικό, δηλαδή;
Σε όλους! Μπορεί οι τίτλοι που μάς αρέσει να δημιουργούμε να έχουν ως ακρογωνιαίο τους λίθο το σενάριο, όμως αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι. Ναι, τα γραφικά και ο ήχος και η παρουσίαση σε έναν τίτλο του PS4 θα κινούνται εξ ορισμού σε υψηλότερο επίπεδο. Αλλά και η τεχνητή νοημοσύνη των δευτερευόντων χαρακτήρων σε έναν "σεναριακό" τίτλο, και ο ρόλος του περιβάλλοντος και της φυσικής συμπεριφοράς αντικειμένων (physics) και το στοιχείο του τυχαίου (random), όλα μπορούν να αλλάξουν σημαντικά το πώς "βιώνει" ο παίκτης τον κάθε τίτλο μας. Ιδέες είχαμε και έχουμε αρκετές, άλλωστε, τόσο για αξιοποίηση μηχανισμών social media, όσο και πρόσθετων συσκευών (mobile/tablet) που είναι πια στα χέρια πολλών gamers.

Όλα ακούγονται πολύ ενδιαφέροντα - θα περιμένουμε να δούμε τί θα αποφασίσετε μετά από το Beyond, λοιπόν. Ευχαριστούμε για το χρόνο και τις απαντήσεις!
Εγώ σας ευχαριστώ!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ