Ε3 2013: ανασχεδιασμένο Xbox 360

Αλλά - δυστυχώς και παραδόξως - όχι πιο προσιτό από το παρόν μοντέλο

Κατά κάποιο τρόπο... "δικαιώνοντας" για μία ακόμη φορά το Web, όπου αναπτύσσεται σχεδόν πάντα πλέον η αρχική φημολογία για νέα προϊόντα ή υπηρεσίες, η Microsoft στο πλαίσιο της συντέντευξης Τύπου της φετινής Ε3 αποκάλυψε και ένα καινούργιο μοντέλο Xbox 360. Αυτό φέρει ανασχεδιασμένο περίβλημα, το οποίο η αμερικανική εταιρεία προωθεί ως "ευθυγραμμισμένο με την αισθητική του Xbox One", αξιοποιώντας την ίδια διχρωμία γυαλιστερού μαύρου και ματ ανθρακί - κατορθώνοντας, ωστόσο, να είναι κατά τη γνώμη μας... ομορφότερο από το Xbox One καθώς διατηρεί κάποιες από τις καμπύλες του σημερινού Xbox 360. Έχει, δε, περισσότερο χαρακτήρα από τον διάδοχό του, κάτι που πιθανώς θα έπρεπε να προβληματίσει παρά χαροποιήσει τη Microsof (λέμε τώρα).

Ένα στοιχείο στο οποίο η σχετική φημολογία δυστυχώς δεν αποδείχθηκε σωστή, ήταν αυτό της τιμής πώλησης του νέου Xbox 360. Αυτό θα είναι από σήμερα κιόλας διαθέσιμο στην αμερικανική αγορά - περιμένουμε επιβεβαίωση για την ευρωπαϊκή, αν και υπάρχουν ελάχιστες σχετικές αμφιβολίες - αλλά... στην ίδια ακριβώς τιμή με τα παρόντα μοντέλα Xbox 360 (!). Για να είμαστε ειλικρινείς δεν διακρίνουμε την επιχειρηματική λογική πίσω από την κυκλοφορία ανανεωμένου μοντέλου Xbox 360 σε αυτό το χρονικό σημείο αν αυτή δεν συμπίπτει με μείωση τιμής. Ως έχουν τα πράγματα, και... ακριβό δείχνει πια το Xbox 360 στα $300 - χωρίς Kinect και με της μισής χωρητικότητας σκληρό δίσκο - σε σχέση με το Xbox One, και κανένα ανταγωνιστικό κίνητρο δεν προσφέρει για ν΄ αποκτηθεί σε σχέση π.χ. με το αντίστοιχο μοντέλο PlayStation3, που κοστίζει τα ίδια χρήματα με διπλάσιο σκληρό δίσκο και συνοδευτικό ΑΑΑ τίτλο.

Σε κάθε περίπτωση, είμαστε της γνώμης πως υπήρχε μια επιχειρηματική ευκαιρία για τη Microsoft σε μία ενδεχόμενη μείωση τιμής του νέου Xbox 360 π.χ. στα €149 εν όψει Χριστουγέννων. Ως έχει, το PlayStation3 θα προσφέρει περισσότερους αποκλειστικούς τίτλους στο ίδιο διάστημα και άρα περισσότερους λόγους να το αποκτήσει κανείς από το σύστημα της Microsoft. Ίσως δεν υπάρχει για τη Microsoft περιθώριο μείωσης τιμής του Xbox 360 λόγω κόστους κατασκευής, όμως με την παρούσα της επιλογή η αμερικανική εταιρεία είναι αλήθεια πως τοποθετεί σε... αμήχανη θέση το ιστορικό της σύστημα: ούτε τόσο φθηνό ώστε να είναι προσιτή εναλλακτική στο Xbox One (τις εκδόσεις του Xbox 360 χωρίς σκληρό δίσκο δεν τις προτείνουμε σε κανέναν), ούτε φθηνότερο από τον βασικό του αντίπαλο, το PS3, που είναι καλύτερα τοποθετημένο στην αγορά για τις γιορτές. Ίσως υπάρχει κάποια άλλη ανακοίνωση σχετική, στο πλαίσιο της έκθεσης Gamescom τον Αύγουστο ή του Tokyo Game Show τον Οκτώβριο; Ίδωμεν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ