Ε3 2012: Εντυπώσεις από το The Last of Us

H νέα δημιουργία της Naughty Dog στο μικροσκόπιο. Γιατί εντυπωσιάζει;

Μια από τις μεγαλύτερες... βρώμικες αλήθειες στην αγορά της ηλεκτρονικής διασκέδασης, είναι η εξής απλή: ναι, τα γραφικά ενός video game δεν θα έπρεπε να έχουν τόση σημασία στα μάτια των καταναλωτών, αλλά, ε, καλώς ή κακώς... έχουν. Πολύ μεγάλη. Το πώς παίζεται ένας τίτλος ή τί ριζοσπαστικό προσφέρει έχουν εξίσου μεγάλη σημασία, η εικόνα όμως - ειδικά η υψηλής ευκρίνειας και κινηματογραφικής αληθοφάνειας - προσελκύει τους gamers όσο ελάχιστα άλλα πράγματα. Η Naughty Dog, η εταιρεία που προσέφερε στα εκατομμύρια των κατόχων PlayStation την ίσως τεχνικά κορυφαία σειρά τίτλων για το PS3, τα Uncharted, γνωρίζει πως τα γραφικά "μετρούν" πάρα πολύ. Και σε αυτήν την ώριμη - από κάποιες πλευρές γονιμότερη από ποτέ - φάση της πορείας του PS3, η διάσημη ομάδα δημιουργίας προσφέρει έναν τίτλο που συνδυάζει τα απίθανα υψηλού επιπέδου γραφικά με ένα θέμα προορισμένο για ενήλικο κοινό και μόνο: την επιβίωση, με κάθε τρόπο.

Στη συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε η Sony, στο πλαίσιο της έκθεσης Ε3, πρόσφατα είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μία πρώτη γεύση από το The Last of Us σε live μορφή. Τη μεθεπόμενη μέρα, ωστόσο, παρευρεθήκαμε και σε prive παρουσίαση της ίδιας της Naughty Dog, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με ηχοσύστημα surround και προβολέα που προσέφερε την εικόνα του τίτλου σε... απολαυστικές 200 ίντσες! Εκεί τα στελέχη της δημιουργού εταιρείας επέδειξαν το ίδιο μεν τμήμα που είχε επιδειχθεί στη συνέντευξη Τύπου, αλλά παίζοντας με διαφορετικό τρόπο και μέσα από άλλη "διαδρομή" στο ίδιο περιβάλλον. Οι εντυπώσεις μας, ακολουθούν.

Στο The Last of Us o παίκτης ελέγχει έναν από τους τελευταίους επιζώντες (εξ ου και ο τίτλος) μιας μεγάλης βιολογικής καταστροφής, η οποία έχει αφήσει πίσω της ολόκληρες μεγαλουπόλεις ερημωμένες. Η επιβίωση είναι το ζητούμενο όλων όσων έχουν απομείνει - ο άντρας που πρωταγωνιστεί, ωστόσο, έχει αναλάβει να προστατέψει και ένα νεαρό κορίτσι (που γεννήθηκε μετά την καταστροφή) κάτω από τις συνθήκες αυτές. Μέσα από την προσπάθειά τους να κρατηθούν ζωντανοί αυτοί οι δύο χαρακτήρες, ο παίκτης θ' ανακαλύψει τί ακριβώς συνέβη όχι μόνο στο πρόσφατο παρελθόν τους, αλλά και από πού προήλθε η καταστροφή που άλλαξε τον κόσμο του The Last of Us για πάντα. Περιττό να πούμε πως, γι' αυτό το τελευταίο, η Naughty Dog έχει κρατήσει τα χαρτιά της... ερμητικά κλειστά.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ