Ε3 2011: Tα πρώτα games του NGP

Παλιοί γνώριμοι και νέες ψυχαγωγικές εμπειρίες... ελπίζουμε!

Αν και σε καμία περίπτωση επιβεβαιωμένο ακόμη, το όνομα του διαδόχου του PlayStation Portable είναι πλέον πολύ πιθανό να είναι Viva - όπως συζητείται εδώ και μια εβδομάδα - και όχι κάτι προβλέψιμο τύπου π.χ. PSP2. Σε κάθε περίπτωση, όπως κι αν ονομάζεται το φορητό σύστημα της Sony, η ιαπωνική εταιρεία θα φροντίσει ώστε αυτό να εμφανιστεί στα καταστήματα με μία ευρεία γκάμα τίτλων, στην οποία η ίδια θα συνεισφέρει... θεαματικά. Εκτός από το "φορητό" Uncharted, το οποίο είχε ήδη επιβεβαιωθεί κι επιδειχθεί τους προηγούμενους μήνες, τέσσερις ακόμη τίτλοι δικής της παραγωγής αποκαλύφθηκαν εν όψει της έκθεσης Ε3 2011, που ξεκινά σε λίγες μέρες στο Los Angeles.

O ένας είναι παλιός γνωστός, αγαπημένος και απόλυτα ταιριαστός για τίτλο "πρώτης εσοδείας": πρόκειται για ένα νέο Wipeout, το οποίο θα επιτρέπει στους κατόχους Viva να συναγωνιστούν Δικτυακά τους κατόχους του Wipeout HD Fury στο PS3 (!). Ευπρόσδεκτη παρουσία και αυτή του ανανεωμένου Super Stardust, με τον υπότιτλο Delta, το οποίο θα αποτελεί ουσιαστικά φορητή έκδοση του ομώνυμου επιτυχημένου... sleeper hit στο PS3. Το Hustle Kings είναι ένας τίτλος εξομοίωσης μπιλιάρδου που επίσης είχαμε γνωρίσει από αντίστοιχο τίτλο του PS3, αλλά με απίστευτα γραφικά για τα δεδομένα φορητού συστήματος και πληθώρα επιλογών παιχνιδιού, online και μη.

Ολοκαίνουργιος και - κατά τα φαινόμενα - πρωτότυπος τίτλος, που δεν έχουμε ξαναδεί σε καμία μορφή ή παραλλαγή, είναι το Sound Shapes. Πρόκειται για τον συνδυασμό... μουσικού οργάνου και video game, αφού επιτρέπει στον κάτοχο ενός Viva να "συνθέσει" μουσική και αυτή να απεικονιστεί με γραφικά, τα οποία συνθέτουν puzzle levels (!) που ο παίκτης θα πρέπει να "λύσει". Ανυπομονούμε να παίξουμε όλους αυτούς τους τίτλους - και κάποιους που σίγουρα η Sony έχει κρατήσει μέχρι στιγμής κρυφούς για λόγους προφανείς - σε λίγες μέρες στο Los Angeles και να μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας. Μείνετε συντονισμένοι!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ