E3 2011: Και το όνομα αυτού, PS Vita

Όπως φημολογούνταν και... we like

Η φημολογία σχετικά με το πώς θα ονομαζόταν ο διάδοχος του PlayStation Portable είχε φυσικά οργιάσει τις ημέρες πριν την συνέντευξη Τύπου της Sony - ειδικά μετά από τη διαρροή κώδικα σε Web site της που ανέφερε το συγκεκριμένο όνομα, αλλά και της αίτησης στην υπηρεσία ευρεσιτεχνιών που το προσδιόριζε καθαρά. Σε κάθε περίπτωση, είναι πλέον και επίσημο: το νέο φορητό σύστημα της ιαπωνικής εταιρείας ονομάζεται PlayStation Vita ή PS Vita, από το λατινικής ρίζας "ζωή", και παραπέμπει βεβαίως σε ένα προϊόν που φιλοδοξεί να αποκτήσει σημαντικό ρόλο στην καθημερινή ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων.

Παρά το γεγονός ότι κυρίως οι gamers θα είναι αυτοί που θα τιμήσουν αρχικά το νέο φορμά, είναι σαφές πως η Sony με το PS Vita θα στοχεύσει κάποια στιγμή και στο πολύ ευρύτερο, lifestyle κοινό, εξ ου και η επιλογή του συγκεκριμένου ονόματος. Η αλήθεια είναι πως, καθώς γράφονται αυτές οι γραμμές τουλάχιστον, οι απόψεις... διίστανται σχετικά με το όνομα του καινούργιου φορητού συστήματος: σε άλλους αρέσει, σε άλλους όχι, άλλοι πιστεύουν ότι εμπορικά βοηθά, άλλοι πως δεν καθιστά σαφές από το πρώτο "άκουσμα" τί είναι και τί προσφέρει. Το Αθηνόραμα Digital το βρίσκει τουλάχιστον πρωτότυπο κι ενδιαφέρον, επικροτεί δε την απόφαση της Sony να μην επιλέξει κάτι κοινότυπο τύπου... PSP2, αλλά να καλλιεργήσει ένα νέο brand name, για μία νέα, διαφορετική αγορά από αυτή του 2004 (όταν είχε κυκλοφορήσει το PlayStation Portable). Όσο για το πώς ακούγεται; Εν τέλει, θέμα συνήθειας. Εδώ, εξοικειωθήκαμε - έστω κι αν ποτέ δεν συμπαθήσαμε - με το όνομα του... Wii της Nintendo, το οποίο αρχικά μάς φαινόταν απλώς γελοίο. Και δεν είμαστε οι μόνοι.

Φυσικά είναι το περιεχόμενο και οι υπηρεσίες που θα προσφέρει στο κοινό του, το ουσιαστικό δηλαδή, αυτό που εν τέλει θα χαρακτηρίσει το προϊόν της Sony. Το όνομα και οι τρόποι προώθησής του είναι στοιχεία που βοηθούν, αλλά δεν καθορίζουν το αν θα αποδειχθεί δημοφιλές ή όχι. Σε κάθε περίπτωση, είναι επίσημο, αναφερόμαστε στο νέο φορητό σύστημα της Sony ως PS Vita και ευχόμαστε... καλό ξεκίνημα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ