Dragon's Crown... όπως παλιά!

Τίτλος με στυλ και look από... '80s, για PS3 και PS Vita

Δεν είναι λίγοι αυτοί που - συνήθως έχοντας επιφανειακή και όχι χρόνια ή στενή σχέση με τα video games - θεωρούν πως συγκεκριμένα είδη τίτλων "έχουν περάσει στο περιθώριο" επειδή "η τεχνολογία προχώρησε" ή "οι προτιμήσεις του κοινού άλλαξαν". Τίποτε από αυτά δεν ισχύει πραγματικά: η απλή αλήθεια είναι πως, από ένα χρονικό σημείο και πέρα, σταμάτησαν να εμφανίζονται αληθινά ποιοτικά δείγματα από αυτές τις κατηγορίες. Αυτή των arcade beat' em ups είναι παράδειγμα αντιπροσωπευτικό: το στυλ παιχνιδιού "προχωρώ από αριστερά προς τα δεξιά σε δύο διαστάσεις και μία "ψευδοβάθους", ελέγχοντας έναν χαρακτήρα που "ξυλοφορτώνει" τους υπόλοιπους μέχρι να φτάσω στον τελικό αντίπαλο" μεσουρανούσε στις δεκαετίες του '80 και '90 για έναν λόγο προφανή: ήταν απίθανα διασκεδαστικό. Από τα Double Dragon και τα Final Fight, μέχρι τα Renegade και Golden Axe, αυτό το στυλ παιχνιδιού παρέα με έναν φίλο ήταν ίσως το καλύτερο "συνεργατικό" πολύ πριν τα... Gears of War αυτού του κόσμου. Και η Atlus είναι έτοιμη να ξαναφέρει στο προσκήνιο ακριβώς αυτό το στυλ παιχνιδιού με το Dragon's Crown.

Πρόκειται για έναν τίτλο που όχι μόνο υιοθετεί ακριβώς αυτό το στυλ παιχνιδιού, αλλά και εικαστικά παραπέμπει σε εκείνη την απλοϊκή, μα απολαυστική δεκαετία 1983-1993. Τα γραφικά του είναι σχεδιασμένα με βάση το στοιχείο της υπερβολής - στη σεξουαλικότητα των γυναικών και την... αρρενωπότητα των ανδρών, ένα πράγμα! - και εμπνέονται από πασίγνωστα κλισέ της λογοτεχνίας ηρωϊκής φαντασίας. Είναι όμως απίθανης λεπτομέρειας, σε αληθινή ανάλυση 1080p και κινούνται όμορφα, με αποτέλεσμα η εικόνα επί της οθόνης να θυμίζει περισσότερο... κινούμενο βιβλίο παρά "τυπικό" video game. Ο τίτλος προσφέρει έξι πολύ διαφορετικούς μεταξύ τους χαρακτήρες, οι οποίοι αξιοποιούν όπλα, μαγεία και άλλα στοιχεία με τους δικούς τους ο καθένας τρόπους - σημαντικό ρόλο παίζει και το σύστημα "αναβάθμισης" των δυνατοτήτων αυτών, όπως στα βασικού τύπου RPG games. Ως... είθισται, δε, μέχρι και 4 παίκτες ταυτόχρονα μπορούν να συμμετάσχουν στη δράση, η οποία είναι σε αρκετά σημεία απαιτητική με τον... αγαπημένα εκνευριστικό τρόπο της δεκαετίας του '80. Οι gamers των "-άντα" θα... νοιώσουν τη νοσταλγία θέλοντας και μη!

Το Dragon's Crown κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες αποκλειστικά για το PS και το PS Vita στην αμερικανική αγορά, τόσο σε μορφή υλική, όσο και μέσω του PlayStation StoreNetwork. Η Atlus έχει επιβεβαιώσει τη διάθεσή του και για την ευρωπαϊκή αγορά "κάποια στιγμή μέσα στο φθινόπωρο" (υποθέτουμε έχει μπει "στη μέση" για άλλη μια φορά το θέμα των γλωσσών), ενώ στην Ιαπωνία σημείωσε πωλήσεις άνω των 300.000 αντιτύπων μέσα στην πρώτη εβδομάδα διάθεσής του στην εκεί αγορά. Καθόλου άσχημα για τον εκπρόσωπο μιας... "ξεπερασμένης" κατηγορίας video games, θα έλεγε κανείς!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ