Διαθέσιμο το επίσημο app του PlayStation

Καθώς και η πρώτη αναβάθμιση λογισμικού του, πριν τη μεγάλη πρεμιέρα

Η αμερικανική αγορά βρίσκεται πλέον στον... πυρετό της τελικής ευθείας όσον αφορά στην κυκλοφορία του PlayStation4 την Παρασκευή 15/11 - και, στο πλαίσιο αυτό, γίνονται... "κατά ριπάς" οι σχετικές ανακοινώσεις από τη Sony. Σήμερα μόνο είχαμε τρεις, ξεκινώντας από το επίσημο PlayStation app, που διατίθεται δωρεάν στο App Store της Apple και το Google Play για όλα τα smartphones και tablets που στηρίζονται στα δύο κυρίαρχα λειτουργικά συστήματα αυτών των κατηγοριών. Το PlayStation app προσφέρει μία σειρά από διαφορετικές λειτουργίες ταυτόχρονα: πρώτον, ως κόμβος και επικοινωνίας και ενημέρωσης για τα μέλη του PlayStation Network, τα οποία μπορούν μέσω του app να βλέπουν updates που οι φίλοι τους δημοσιεύουν, να κάνουν chat με αυτούς, αλλά και να αγοράζουν περιεχόμενο για το PS4, το οποίο στη συνέχεια λαμβάνεται αυτόματα από το καινούργιο οικιακό PlayStation όσο εκείνοι είναι... εκτός σπιτιού. Με τα games του του PS4 να κυμαίνονται ανάμεσα στα 10 GB και τα 45 GB, κάθε ώρα download είναι πολύτιμη, ομολογουμένως!

Δεύτερον, το επίσημο PlayStation app μετατρέπει το smartphone ή το tablet των παικτών σε εικονικό πληκτρολόγιο, με το οποίο μπορούν να εισάγουν κείμενο σαφώς ευκολότερα απ' ότι οι περισσότεροι κάνουν με το χειριστήριο του PS3 σήμερα. Τρίτον και ίσως... πιο πολλά υποσχόμενον, το PlayStation app επιτρέπει στο εκάστοτε smartphone ή tablet να χρησιμεύει ως "δεύτερη οθόνη" σε games του PS4 που έχουν προβλέψει σχετικές λειτουργίες γι' αυτά. Με αυτόν τον τρόπο (και την αντίστοιχη λειτουργία που αξιοποιεί το PS Vita) η Sony δίνει μία απάντηση, κατά κάποιον τρόπο, και σίγουρα μία εναλλακτική στο WiiU και το ιδιότυπο χειριστήριό του. Με τη διαφορά ότι το χειριστήριο αυτό οι χρήστες είναι πάρα πολύ πιθανό να το έχουν ήδη, σε αντίθεση με το χειριστήριο του WiiU που και τεχνολογικά κατώτερο είναι, και ο καταναλωτής το πληρώνει ως τμήμα του συστήματος της Nintendo.

Η δεύτερη ανακοίνωση έχει να κάνει με την πρώτη αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος του PS4, η οποία θα προσθέσει στο σύστημα της Sony έναν αριθμό από λειτουργίες και θα καταστήσει εφικτή την συνεργασία του με το PS Vita (περισσότερες λεπτομέρειες εδώ). Την αναβάθμιση αυτή η Sony ενθαρρύνει τους πάντες να την κάνουν αμέσως μόλις πάρουν στα χέρια τους το PS4 τους - θα λειτουργεί και χωρίς αυτό, σε αντίθεση με το Xbox One - όμως επειδή πιθανώς περίπου 1.5 εκατομμύριο χρήστες... αυτό ακριβώς θα κάνουν, όλοι μαζί, στις 15/11, η ιαπωνική εταιρεία την διαθέτει ήδη (εδώ με οδηγίες). Το σχετικό αρχείο, μεγέθους 350ΜΒ περίπου, οι... προνοητικοί ανάμεσά μας μπορούν να το μεταφέρουν σε ένα USB drive μέσω οποιουδήποτε PC και να κάνουν την αναβάθμιση χωρίς να συμμετάσχουν στη Δικτυακή... συμφόρηση που σίγουρα θα επικρατεί στους servers της Sony την Παρασκευή.

Τελευταία και επίσης σημαντική ανακοίνωση ήταν αυτή του επικεφαλής της Sony Computer Entertainment, του Shuhei Yoshida, ο οποίος επιβεβαίωσε και επίσημα αυτό που, ε, λίγο έως πολύ όλοι περιμέναμε: ότι το PS4 θα λάβει - με την μορφή αναβάθμισης λογισμικού - τις λειτουργίες αναπαραγωγής μουσικών CD, αρχείων MP3 και επικοινωνίας με άλλες συσκευές για άντληση περιεχομένου από αυτές μέσω του πρωτοκόλλου επικοινωνίας DLNA. Ο Yoshida υποστήριξε πως την πρόθεση αυτή η Sony την είχε ούτως ή άλλως, όμως (μετά και τις σχετικές θυελλώδεις αντιδράσεις στο Web) έχει φέρει ήδη σε επικοινωνία τις σχετικές εσωτερικές προγραμματιστικές ομάδες της εταιρείας, για να αξιολογηθεί το πόσο σύντομα μπορούν να προστεθούν και αυτές οι δυνατότητες στο "οπλοστάσιο" του PS4. Ελπίζουμε όταν υλοποιηθεί αυτή η αναβάθμιση λογισμικού, να συμπεριληφθούν και εκτενείς δυνατότητες αναπαραγωγής video, όλων των δημοφιλών φορμά, ώστε το νέο PlayStation να δικαιούται - ασχέτως της προσήλωσής του στο gaming - τον τίτλο του "πλήρους συστήματος ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας για το σαλόνι". Ή είσαι διάδοχος (και εν δυνάμει σε όλα καλύτερος) του PS3, ή δεν είσαι!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ