Διαθέσιμο το Assassin's Creed Liberation HD

Βελτιωμένη μεταφορά από την έκδοση για PS Vita, σ' ελκυστική τιμή

Κάθε άλλο παρά ασύνηθες, φυσικά, είναι το φαινόμενο των "μεταφορών" video games από το ένα σύστημα ψυχαγωγίας στο άλλο - είναι μία πρακτική που είχαν εκμεταλλευτεί εμπορικά ουκ ολίγες εταιρείες και πριν από την έλευση π.χ. των PS4 και Xbox One, που καθιστούν εύκολη τη μετάβαση τίτλων από PC σε αυτά και... τούμπαλιν. Η αλήθεια είναι, ωστόσο, πως ελάχιστες περιπτώσεις games μπορούμε να θυμηθούμε που ξεκίνησαν την "καριέρα" τους σε ένα φορητό σύστημα ηλεκτρονικής διασκέδασης και την συνέχισαν σε οικιακά. Ε, το Assassin's Creed Liberation HD είναι ακριβώς αυτό: το πρώτο (και μόνο μέχρι στιγμής) μέλος της οικογένειας των AC για το PlaySTation Vita, προσαρμοσμένο όμως στις σημαντικά υψηλότερου επιπέδου δυνατότητες του PlayStation3, του Xbox 360 και των PC.

To νέο Assassin's Creed δεν σχετίζεται προφανώς με το... πειρατικό AC IV Black Flag που κυκλοφόρησε το χειμώνα, αλλά με το Assassin's Creed III που είχε κυκλοφορήσει το χειμώνα του 2012 έχοντας θέμα τον αμερικανικό πόλεμο της Ανεξαρτησίας. Στο Liberation πρωταγωνιστούσε η Aveline de Grandpr?, o μόνος θηλυκός πρωταγωνιστικός χαρακτήρας της σειράς, η οποία χρησιμοποιούσε μεν ξίφος και πιστόλι, αλλά και μαστίγιο και φυσοκάλαμο για να εξοντώνει τους εχθρούς της. Στην ανανεωμένη έκδοση HD για PS3, Xbox 360 και PC χρησιμοποιεί το μαστίγιο και για να κινείται σε διάφορα σημεία του γύρω περιβάλλοντος, το οποίο έχει κατάλληλα αλλαχθεί και εμπλουτιστεί γι' αυτό το σκοπό. Ρυθμίσεις και προσθήκες έχουν γίνει ουκ ολίγες στον τρόπο παιχνιδιού από την έκδοση του PS Vita, ώστε και ο έλεγχος να είναι ακριβέστερος, αλλά και στην παρουσίαση συνολικά - καθώς η έκδοση HD του Liberation ενσωματώνει νέες αποστολές, οι οποίες απαιτούν επεξήγηση και σύνδεση με τις υπάρχουσες. Το καινούργιο υλικό υπολογίζεται πως προσθέτει 4-5 ώρες επιπλέον στη διάρκεια του σεναρίου, σε σχέση με την έκδοση για PlayStation Vita.

Εννοείται πως ο τεχνικός τομέας δεν θα μπορούσε παρά να δεχθεί σημαντική αναβάθμιση προκειμένου να πλησιάσει περισσότερο στις δύο τελευταίες εκδόσεις των Assassin's Creed για τα τρία αυτά συστήματα. Τα γραφικά έχουν να επιδείξουν αυξημένη ανάλυση, περισσότερη λεπτομέρεια στα τρισδιάστατα μοντέλα, καθώς και προσεγμένο φωτισμό με σύγχρονες τεχνικές. Ο ήχος έχει αναβαθμιστεί σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό, με την ορχηστρική μουσική να έχει υποστεί εκ νέου επεξεργασία (remastering) και τα εφέ να έχουν αυξηθεί σε αριθμό και εμπλουτιστεί σε ποικιλία. To καλύτερο απ' όλα: ως "μεταφορά", το Assassin's Creed Liberation HD δεν έχει την τιμή πώλησης νέου τίτλου, αλλά αυτή budget παραγωγής στα €19.99, αποκλειστικά μέσω PlayStation Store, Xbox Live και Steam για την έκδοση PC. Η αλήθεια είναι πως, αν θέλει να είναι κανείς αντικειμενικός, το Liberation δεν ήταν εξ αρχής το καλύτερο Assassin's Creed που εμφανίστηκε ποτέ ακριβώς - και οι αξιόλογες βελτιώσεις δεν πρόκειται να το καταστήσουν από μόνες τους αριστούργημα. Για αυτά τα χρήματα, ωστόσο, και με το επόμενο AC άγνωστο πότε θα κυκλοφορήσει, όσοι πιστοί της... οικογένειας δολοφόνων της Ubisoft, προσέλθετε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ