Διαθέσιμη η αναβάθμιση v3.0 του PS4

Πλειάδα νέων λειτουργιών και δυνατοτήτων για όλους - λεπτομέρειες

Η δοκιμαστική έκδοση του νέου λειτουργικού συστήματος για το PlayStation4 που είχε διαθέσει η Sony σε μας τους δημοσιογράφους πριν από περίπου τρεις εβδομάδες ήταν προφανώς... πολύ κοντά στην τελική, αφού η τελευταία είναι πια διαθέσιμη και στο ευρύ κοινό μέσω του PlayStation Network. Πρόκειται για τη δεύτερη "μεγάλη" αναβάθμιση λογισμικού για το νεότερο οικιακό σύστημα ψυχαγωγίας των Ιαπώνων, μετά από την v2.5 του Μαρτίου, πράγμα που σημαίνει πως κατά πάσα πιθανότητα είτε δεν περιμένουμε άλλη τέτοιου "ειδικού βάρους" φέτος, είτε άλλη μία το πολύ. Περιθώριο για παράπονα όσον αφορά στη λειτουργικότητα του PS4 δεν θεωρούμε πως υπάρχει μεγάλο πια, είμαστε όμως ιδιαίτερα περίεργοι να δούμε τί άλλο σκέφτονται να προσθέσουν οι μηχανικοί της Sony στη λίστα των δυνατοτήτων του και προς ποιά κατεύθυνση θα κινηθούν στο συγκεκριμένο θέμα.

Ο κατάλογος των νέων στοιχείων και των αλλαγών που έχει δημοσιοποιήσει η Sony είναι μεγάλος και μπορεί ν' ανατρέξει κανείς σε αυτόν μέσω της σχετικής σελίδας του ευρωπαϊκού επίσημου PlayStation Blog. Ανάμεσά τους, πάντως, ξεχωρίζουν (α) η αύξηση του Δικτυακού αποθηκευτικού χώρου για τους συνδρομητές PS Plus από το 1 GB στα 10, (β) η "αναμετάδοση" live των games που παίζει ο παίκτης σε κανάλι του YouTube, (γ) η δημοσίευση clips διαρκείας 10 δευτερολέπτων απευθείας στο Twitter και (δ) η δημιουργία ειδικών "περιοχών" που προβάλλουν δραστηριότητες σχετικές με τα αγαπημένα games του εκάστοτε παίκτη και "κοινοτήτων" που μπορούν να δημιουργήσουν οι ίδιοι οι gamers γύρω από κοινά τους ενδιαφέροντα (Events και Communities αντίστοιχα).

Άλλα καινούργια στοιχεία που αξίζουν αναφοράς περιλαμβάνουν την ειδική πλέον περιοχή στο γραφικό περιβάλλον του PS4 για το PlayStation Plus (ενδεικτικό ίσως του πόσο "ζεστά" έχει πάρει το θέμα της συνδρομητικής της υπηρεσίας η Sony) τη δυνατότητα σύλληψης στιγμιοτύπων σε φορμά PNG (ανώτερης ποιότητας του συμπιεσμένου JPG που προσφερόταν μέχρι χθες), η καλύτερη διαχείριση της Friends List του παίκτη (ώστε να είναι σε άμεση επαφή με τους φίλους με τους οποίους παίζει συχνά), καθώς και η χρήση ειδικών emoticons (η Sony τα αποκαλεί Stickers) στα μηνύματα που ο χρήστης στέλνει και λαμβάνει. Η αναβάθμιση έχει μέγεθος αρχείου περί τα 250MB, η λήψη του από τα PS4 γίνεται με τον γνωστό αυτοματοποιημένο πλέον τρόπο και, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν έχει αναφερθεί οποιοδήποτε πρόβλημα ή θέμα που να δημιουργείται από την εγκατάστασή του. Με άλλα λόγια: go get it!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ