Διαθέσιμη η αναβάθμιση 2.0 του Gran Turismo 5

Με πλήθος προσθηκών, στον ορίζοντα το πρώτο extra υλικό

Η εορταστική περίοδος έχει αρχίσει να διαφαίνεται στον ορίζοντα και αν υπάρχει ένας τίτλος του PlayStation3 ο οποίος έχει την ιδιότητα να σημειώνει σταθερές πωλήσεις για... όλο το έτος που μεσολαβεί ανάμεσα σε 2 εορταστικές περιόδους, αυτός είναι σίγουρα το Gran Turismo 5. Φέτος, ωστόσο, η υπερπαραγωγή της Polyphony Digital δεν έχει το μεγάλο κοινό των τίτλων αγώνων ταχύτητας εξ ορισμού δικό της: αντιμετωπίζει πάρα πολύ σκληρό συναγωνισμό από το Forza MotorSport 4 για το Xbox 360, τίτλο που δείχνει μέχρι στιγμής από όλες τις απόψεις εξαιρετικός. Σαφέστατα έγκαιρη, λοιπόν, η μεγάλη αναβάθμιση που δέχεται στην έκδοση 2.0, η οποία προσθέτει και επεκτείνει σε σημαντικό βαθμό το περιεχόμενο και τις λειτουργίες του GT5 - προετοιμάζει, δε, και το δρόμο για το πρώτο μεγάλο "πακέτο" extra περιεχομένου (DLC) για τη δημιουργία της Polyphony.

Ο πλήρης κατάλογος των νέων στοιχείων, αλλαγών και βελτιώσεων είναι πάρα πολύ μεγάλος, γι' αυτό και θα ξεχωρίσουμε τα σημαντικότερα στοιχεία του (στην ολότητά του βρίσκεται εδώ). Όλα τα standard αυτοκίνητα - ναι, και τα 800 - προσφέρουν πλέον την απλουστευμένη προοπτική μέσα από το όχημα, ο καιρός μπορεί να ρυθμιστεί κατά βούληση και λεπτομερώς, ενσωματώνονται στο... στόλο του τίτλου νέα αυτοκίνητα (τα τύπου NASCAR για τη σεζόν 2011 και το GT-R N24 Schulze), είναι εφικτή η αποθήκευση πολλών διαφορετικών σετ ρυθμίσεων για τα οχήματα, υποστηρίζονται πλέον οι κορυφαίες τιμονιέρες G25 και G27 της Logitech, ενώ έχει αλλάξει και το εισαγωγικό video του τίτλου.

Οι κάτοχοι PlayStation3 που χρησιμοποιούν το αρχικό αντίτυπο του τίτλου, μπορούν να αποκτήσουν την αναβάθμιση του GΤ5 στην έκδοση 2.0 απλώς εισερχόμενοι στο κεντρικό μενού επιλογών του. Το μέγεθος αρχείου δεν είναι ακριβώς μικρό (ξεπερνά το 1.2 GB δεδομένων), οπότε μια σχετική... υπομονή, ειδικά αν η σύνδεση με το Internet γίνεται μέσω Wi-Fi, είναι απαραίτητη. Θεωρούμε ωστόσο ότι αξίζει τον κόπο - και περιμένουμε με ενδιαφέρον το πρώτο μεγάλο "πακέτο" extra περιεχομένου για το GT5, που θα προσφέρει 2 νέες αγωνιστικές πίστες, 15 νέα αυτοκίνητα και διάφορα άλλα "καλούδια" (αναλυτικά βρίσκονται όλα εδώ). Αυτό είναι προγραμματισμένο για διάθεση στις 18 Οκτωβρίου. Gentlemen... warm your engines!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ