DJ Hero

Ποιός Tiesto, ποιός Armin...;

Φυσικά μεγάλο μέρος της αντοχής που ένας τέτοιος τίτλος μπορεί να έχει στο χρόνο, σχετίζεται με το πρωτογενές υλικό που προαναφέραμε - τη βιβλιοθήκη των τραγουδιών που προσφέρει δηλαδή. Το DJ Hero δεν θα απογοητεύσει απολύτως κανέναν στον τομέα αυτό, αφού τα σχεδόν 100 διαφορετικά κομμάτια που γίνονται σταδιακά διαθέσιμα είναι όχι μόνο υπεραρκετά σε αριθμό και καλοδιαλεγμένα, αλλά καλύπτουν και αρκετά ευρύ μουσικό φάσμα (θα πρέπει να ακούει κανείς μόνο κλασική μουσική για να μη βρει κάτι που του αρέσει σε αυτήν την playlist). Σταδιακά διαθέσιμα γίνονται βέβαια και όλα τα άλλα στοιχεία του τίτλου - οι χαρακτήρες DJ, οι τοποθεσίες των πάρτι, ο εξοπλισμός κλπ. - οπότε η όλη παραγωγή δίνει όλα τα απαραίτητα κίνητρα στον παίκτη να ασχοληθεί εκτενώς με αυτήν, έστω κι αν σε κάποια σημεία αποδεικνύεται αληθινά δύσκολη.

Ο τεχνικός τομέας δεν έχει και τόση σημασία σε αυτά τα games, ωστόσο το DJ Hero δεν χρησιμοποιεί ως... δικαιολογία το γεγονός: τα γραφικά είναι στυλιζαρισμένα μεν, αλλά προσεγμένα, η παρουσίαση πολύ καλή, ο χειρισμός εύκολος και κατανοητός. Ο ήχος είναι φυσικά προσεγμένος όσο τίποτε άλλο, όπως θα έπρεπε, ενώ από τις επιλογές παιχνιδιού δεν λείπουν και αυτές της συμμετοχής περισσότερων του ενός παικτών (μία ως αντίπαλοι για περισσότερους πόντους στο ίδιο κομμάτι και μία συνεργατική σε συγκεκριμένα κομμάτια ανμ υπάρχει διαθέσιμη και η... κιθάρα του Guitar Hero!).

Από τα παραπάνω με ευκολία προκύπτει, φυσικά, το προφανές: το DJ Hero είναι ένας άκρως ποιοτικός, προσεγμένος τίτλος, που "ανοίγει" με επιτυχία μία νέα κατηγορία στα music games. Προτείνει λοιπόν το αθηνόραμαdigital.gr την απόκτησή του από οποιονδήποτε; Ναι... και όχι απαραίτητα. Το κόστος του αγγίζει τα 110 ευρώ και, ως εκ τούτου, το καθιστά περισσότερο "επένδυση" απ' ότι απλή "αγορά". Οι "ευκαιριακοί" gamers ή αυτοί που έχουν επιδερμική σχέση με την χορευτική μουσική πιθανώς δεν θα αντλήσουν όλη τη διασκέδαση που έχει να προσφέρει η παραγωγή της Activision: οι παίκτες που θα ενδιαφερθούν για το DJ Hero έχει νόημα να το αποκτήσουν μόνο αν ξέρουν ότι θα ασχοληθούν με αυτό εκτενώς. Γι' αυτούς, ωστόσο, ο συγκεκριμένος τίτλος είναι όχι μόνο η έκπληξη, αλλά και η πρόκληση της χρονιάς. Ο νοών, νοείτω!

Βαθμολογία: 10 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ