Crysis 3 - και επίσημα

Τα πρώτα στοιχεία, οι πρώτες... απαιτήσεις μας!

H φημολογία είχε ξεκινήσει πριν από κάποιες μέρες, με θέσεις εργασίας σχετικές να "διαρρέουν" σε κοινωνικά δίκτυα, όμως η Crytek και η Electronic Arts είναι πλέον έτοιμες να αποκαλύψουν κι επίσημα το επόμενο κορυφαίο shoot' em up που η πρώτη θα δημιουργήσει και η δεύτερη θα εκδόσει. Αναφερόμαστε φυσικά στο Crysis 3, το διάδοχο των δύο φημισμένων FPS που έφεραν στο προσκήνιο τα γραφικά κορυφαίου επιπέδου των PC και το στυλ παιχνιδιού όπου όχι μόνο τα όπλα, αλλά και οι δυνατότητες του ίδιου του πρωταγωνιστικού χαρακτήρα εξελίσσονται. Ο νέος τίτλος έχει προγραμματιστεί για κυκλοφορία την... άνοιξη του 2013 (!), κάνοντας πολλούς από μας να αναρωτηθούμε αν οι εταιρείες του gaming δεν το έχουν... παρακάνει με τις προαναγγελίες "για να ξεκινήσει η μηχανή του hype", έναν ολόκληρο χρόνο πριν το προϊόν τους διατεθεί εμπορικά.

Σε κάθε περίπτωση, το σενάριο θέλει ως πρωταγωνιστικό χαρακτήρα και πάλι τον Prophet, ο οποίος επιστρέφει στην Νέα Υόρκη το 2047 για να διαπιστώσει πως ολόκληρη η πόλη έχει εγκλωβιστεί σε ένα Nanodome από την διεφθαρμένη Cell Corporation. Το περιβάλλον της Νέας Υόρκης έχει μεταμορφωθεί σε αυτό... τροπικής ζούγκλας, όπου διακρίνονται 7 διαφορετικές "ζώνες" (ονόματι Seven Wonders). Εκεί ο Prophet θα αντιμετωπίσει και πάλι τόσο ανθρώπινους, όσο και εξωγήινους αντιπάλους, οπλισμένος με τη γνωστή ειδική νανο-στολή που τού χαρίζει διάφορες δυνάμεις, ένα εξελιγμένο... κυβερνο-τόξο διαφόρων λειτουργιών, αλλά και συσκευές εξωγήινης τεχνολογίας.

Το Crysis 3 θα διατεθεί (όπως έχει γίνει της... μοδός τελευταία) σε πολλαπλές εμπορικές εκδόσεις, από την "απλή" έως την "Hunter", ενώ αναμένουμε και μία "Collectors". Η δεύτερη θα προσφέρει έξτρα περιεχόμενο ως άμεσα διαθέσιμο εξ αρχής, ενώ διάφορες εκδόσεις "προπαραγγελίας" - τα Stalker Pack, Overkill Pack και Predator Pack - θα προσφέρουν πρόσθετα bonus για τις online αναμετρήσεις που θα ξεκινήσουν όταν ο τίτλος διατεθεί στα καταστήματα. Το Crysis 3 θα είναι σε θέση να απολαύσουν οι κάτοχοι PC, PlayStation3 και Xbox 360 - υποθέτουμε με ταυτόχρονη κυκλοφορία των αντίστοιχων εκδόσεων.

Τα νέα για το Crysis 3 είναι σαφώς ενδιαφέροντα, ειδικά μάλιστα μετά από την επιβεβαίωση της Crytek ότι ο τίτλος βασίζεται στο μηχανισμό προβολής 3D γραφικών CryEngine 3.0 και θα προσφέρει την πλέον εντυπωσιακή λεπτομέρεια στα περιβάλλοντα, τους χαρακτήρες και τα εφέ του. Η Crytek έχει, πάντως, υποχρέωση να εξιλεωθεί με τον νέο της τίτλο απέναντι στους PC gamers, τους οποίους αδίκησε κατάφωρα πέρυσι το Μάρτη κυκλοφορώντας γι' αυτούς μία έκδοση που δεν ήταν σε καμία περίπτωση όσο καλύτερη θα έπρεπε σε σχέση με τις αντίστοιχες των PS3/Xbox 360. Αργότερα κυκλοφόρησε το περίφημο High-res Texture Pack και άλλα βελτιωτικά patches, αλλά το Crysis 2 δεν αναδείχθηκε στο εργαλείο αναφοράς και δοκιμών για τα εξελιγμένα 3D γραφικά που ήταν το αρχικό Crysis. Όχι τίποτε άλλο, αλλά... με τί θα "καταπιέσουμε ψυχολογικά" τις κάρτες γραφικών Radeon HD 8xxx της AMD και GeForce GTX-780 της nVidia, σε ένα χρόνο από σήμερα; Αλοίμονο!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ