Crysis 2, σε PC επιτέλους όπως πρέπει

Διαθέσιμη η δωρεάν αναβάθμιση σε DX11

Όπως είχε διαρρεύσει πριν την έκθεση της Ε3 - και η ίδια η Crytek είχε υποσχεθεί πριν από λίγες μέρες - είναι πλέον επίσημα διαθέσιμο στο κοινό το δωρεάν expansion pack αναβάθμισης των γραφικών στην έκδοση του Crysis 2 για PC. Αυτό αποτελείται από την ανανέωση υπ' αριθμόν 1.9 του τίτλου (υποχρεωτικό να εγκατασταθεί πρώτη), την αναβάθμιση του μηχανισμού γραφικών ώστε να εκμεταλλεύεται τα προηγμένα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες των καρτών γραφικών συμβατών με DirectX 11, καθώς και τη συλλογή από υφές υλικών (textures) υπερυψηλής ευκρίνειας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντί για τις αρχικές. Την ανανέωση 1.9 του τίτλου το Crysis 2 θα την λάβει αυτόματα από το Internet την επόμενη φορά που οι παίκτες θα εισέλθουν στο κεντρικό menu του, τα άλλα δύο αρχεία (μεγέθους 2.3 GB συνολικά) θα πρέπει να τα προμηθευτούν οι ίδιοι οι χρήστες από αυτή τη σελίδα.

Τί προσθέτουν, λοιπόν, όλα αυτά στο Crysis 2 για προσωπικούς υπολογιστές; Θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε πολλά από τα εφέ βελτίωσης των 3D γραφικών και του φωτισμού με τους τεχνικούς τους όρους, δεν θα είχε όμως ιδιαίτερο νόημα. Πολύ περισσότερο έχει νόημα να υπογραμμίσουμε ότι επιτέλους, ναι, οπτικά το Crysis 2 για PC με αυτήν την αναβάθμιση αφήνει πολύ πίσω τις εκδόσεις για PS3 και Xbox 360 - όπως θα έπρεπε εξ αρχής. Οι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital μπορούν να διαπιστώσουν σε αυτό το video του λόγου το αληθές: πιο πολλή λεπτομέρεια απ' όση μπορούν να ελπίσουν ότι θα εμφανίσουν τα PlayStation και Xbox αυτής της γενιάς, όχι μόνο λόγω των υψηλότερων αναλύσεων, αλλά και των τεχνικών βελτίωσης των γραφικών που μόνο ένα σύγχρονο PC μπορεί να έχει στη διάθεσή του. Αυτό που περιμέναμε εξ αρχής από το διάδοχο του Crysis, με άλλα λόγια.

Βεβαίως, εύλογα θα μπορούσε κάποιος να ρωτήσει για ποιό λόγο η Crytek δεν κυκλοφορούσε το Μάρτιο μόνο τις εκδόσεις για PS3 και Xbox 360 και π.χ. το Σεπτέμβριο την έκδοση για PC, με αυτά ή ακόμη καλύτερα γραφικά και εμπλουτισμένο τομέα multiplayer επιλογών. Με αυτόν τον τρόπο θα γλίτωνε την οργή των PC gamers για την εξίσωση των Η/Υ τους με hardware ηλικίας 5 ή 6 ετών, θα βοηθούσε στις πωλήσεις νέων PC και θα επιβεβαίωνε πως συνεχίζει να πιστεύει στο PC gaming και να το εκπροσωπεί, όχι απλώς να το υποστηρίζει. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, ίσως, αλλά δεν μπορούμε να μην αισθανόμαστε πως κάτι χάθηκε στη σχέση ανάμεσα στην Crytek και τους PC gamers. Ή μήπως όχι; Οι πωλήσεις του Crysis 2 για Η/Υ από δω και στο εξής - γιατί οι μέχρι τώρα δεν ήταν οι εντυπωσιακές που αναμενόταν - θα δώσουν την απάντηση... υποθέτουμε. Σωστά;

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ