Call of Duty: Modern Warfare 2

Για ακόμη μια φορά... στα standards, reset!

Η τεχνική πλευρά του νέου Call of Duty είναι επίσης απόδειξη του πόση πρόοδος μπορεί να σημειωθεί, στα ίδια συστήματα ψυχαγωγίας, μέσα σε μόλις δύο χρόνια. Κατ' αρχήν, είναι ένας από τους πλέον... ομοιογενείς multiformat τίτλους που έχουμε συναντήσει, αφού οι εκδόσεις για PS3 και Xbox 360 δεν διαφέρουν σε τίποτε ουσιαστικό, ενώ αυτή των PC θα πρέπει να εκτελείται σε πολύ καλό μηχάνημα για να αποδειχθεί ανώτερη οπτικά. Τα γραφικά του Modern Warfare 2 είναι κατά πολύ καλύτερα του αρχικού, με περισσότερη λεπτομέρεια παντού, εντυπωσιακότερα εφέ, αλλά και περιβάλλοντα σημαντικά μεγαλύτερα σχεδόν σε κάθε διαφορετική τοποθεσία. Η ομαλότητα της κίνησης δεν είναι 100% εγγυημένη όταν συμβαίνουν πολλά πράγματα στην οθόνη, αλλά είναι κάτι που σε καμία περίπτωση δεν θα αγγίξει το σημείο του ενοχλητικού.

Στα υπόλοιπα τεχνικά, κανένα παράπονο. Τα ηχητικά εφέ είναι άκρως πειστικά - ειδικά των όπλων και των εκρήξεων, αλλά και της απόδοσης των εντολών των συμμαχητών του παίκτη στον ασύρματο. Η μουσική είναι γραμμένη από τον διάσημο συνθέτη κινηματογραφικών soundtracks Hans Zimmer και είναι προφανώς εκπληκτική. Ο χειρισμός είναι άμεσος και "διαφανής", ενώ όλες οι επιλογές και ρυθμίσεις που μπορεί να ζητήσει κανείς είναι παρούσες. Η δουλειά που έχει γίνει από την Infinity Ward πάντοτε ήταν ενός επιπέδου και πάνω, αλλά στο νέο Call of Duty είναι σχεδόν υπεράνω κριτικής - κάτι που δεν μπορεί να πει κανείς παρά για 2 ή 3 παραγωγές που καταλήγουν στα καταστήματα κάθε χρόνο. Το MW2 φέτος είναι μία από αυτές τις παραγωγές.

Είναι... περίεργη η απόπειρα "απόσταξης" του Modern Warfare 2 σε μία τελική, συμπερασματική παράγραφο: από τη μία υπάρχουν σελίδες ολόκληρες να ειπωθούν για πάμπολλα στοιχεία του, από την άλλη... δεν χρειάζεται να ειπωθεί τίποτε άλλο. Πρόκειται για έναν πραγματικό θρίαμβο εκ μέρους της Infinity Ward, ένα shoot' em up που επισκιάζει κάθε άλλη πρόταση στην κατηγορία του φέτος και άνετα συγκαταλέγεται στα κορυφαία δείγματα του είδους ανεξαρτήτως χρονολογίας και φορμά. Σε όσους δεν το έχουν ήδη αγοράσει, λοιπόν: κάντε το τώρα, ακόμη κι αν αυτό είναι - για κάποιον ακατανόητο λόγο - το πρώτο Call of Duty που θα αποκτήσετε. Είναι ένα από τα πλέον ενδεικτικά παραδείγματα του πόσο έχει εξελιχθεί το σύγχρονο gaming μπαίνοντας στη νέα χιλιετία και, για το λόγο αυτό και μόνο, αξίζει της προσοχής όλων. Πολύ, μα πάρα πολύ περίεργοι είμαστε να διαπιστώσουμε πώς ακριβώς θα ξεπεράσει αυτόν τον τίτλο η Infinity με το επόμενο Warfare!

Βαθμολογία: 10 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ