Buzz! Παγκόσμιο Quiz

Περίμενε, το ξέρω αυτό, το ξέρω!

Φυσικά, περισσότερη σημασία απ' όλα για το κοινό της χώρας μας - στη συγκεκριμένη έκδοση - έχει το γεγονός ότι το Buzz! Παγκόσμιο Quiz είναι πλήρως εξελληνισμένο. Όταν λέμε "πλήρως", το εννοούμε: τόσο το περιβάλλον χειρισμού του τίτλου, όσο και οι ερωτήσεις, αλλά και η εκφώνησή τους, έχουν αποδοθεί στην ελληνική γλώσσα και μάλιστα με τρόπο φροντισμένο. Πανελάχιστα είναι τα μικρά λαθάκια που συναντήσαμε (έχουν να κάνουν κυρίως με την απόδοση στα ελληνικά λέξεων που στην αγγλική γλώσσα δεν έχουν πτώσεις), δεν επηρεάζουν ωστόσο αρνητικά σε κανένα βαθμό τη συνολική εικόνα της σοβαρής δουλειάς που έχει γίνει. Ο εξελληνισμός του Buzz! Παγκόσμιο Quiz είναι από μόνος του λόγος να αποκτήσει κανείς τον τίτλο της Sony, ακόμη κι αν γνωρίζει άπταιστα αγγλικά. Τόσο απλά.

Πάρα πολύ σημαντικό άλλωστε - γιατί είναι τομέας στον οποίο υπάρχει πρόβλημα σε άλλους τίτλους - είναι και το γεγονός ότι το περιεχόμενο των ερωτήσεων του Buzz! Παγκόσμιο Quiz έχει επιλεγεί ώστε να έχει πολύ μεγαλύτερη επαφή με την ελληνική πραγματικότητα απ' ότι τα συνήθη quiz games. Δεν είναι και οι... 5000 ερωτήσεις ελληνικού ενδιαφέροντος, φυσικά, είναι όμως ένα σημαντικό ποσοστό τους, ενώ δεν υπάρχουν παρά λιγοστές ερωτήσεις από εκείνες που θα γνώριζαν μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι π.χ. των ΗΠΑ ή της Βρετανίας. Το γενικό επίπεδο δυσκολίας τους, δε, είναι πάρα πολύ ικανοποιητικό, ποικίλλοντας από τις εύκολες έως αυτές που περιμένει κανείς από ανθρώπους εγκυκλοπαιδικής μόρφωσης να απαντήσουν.

Μετά από τα παραπάνω, δεν είναι δύσκολο να συμπεράνει κανείς πως το Buzz! Παγκόσμιο Quiz είναι ένα από τα highlights όσων έχει να προσφέρει τα φετινά Χριστούγεννα το PlayStation3. Ναι, οι hardcore gamers θα προτιμήσουν ένα Uncharted 2 ή ένα Ratchet&Clank, το Buzz! Παγκόσμιο Quiz όμως είναι το είδος του οικογενειακού ή/και παρεΐστικου video game που μπορεί να απολαύσει πολύ μεγαλύτερο... ποσοστό των καλεσμένων "για ένα βράδυ στο σπίτι". Ό,τι πρέπει για τις κρύες νύχτες του χειμώνα και μικρές ή μεγαλύτερες παρέες, θα προσφέρει αμέτρητες ώρες διασκέδασης πριν οι ερωτήσεις του αρχίζουν να επαναλαμβάνονται. Το κόστος του, δε, είναι λογικότατο, αν σκεφτεί κανείς ότι με τα 69.99 ευρώ αγοράζει κανείς και τον τίτλο και τα 4 ασύρματα buzzers (για όσους και όσες τα έχουν από το προηγούμενο Buzz!, το video game μόνο του κοστίζει 40 ευρώ). Ο νέος τίτλος της Sony συστήνεται, λοιπόν, ανεπιφύλακτα. Α, και... προειδοποίηση προς τους προαναφερθέντες hardcore gamers: αναμείνατε ήττες από τους casuals. Είναι αναπόφευκτες!

Βαθμολογία: 10 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ