Brutal Legend

Προσεγμένο, διαφορετικό και... heavy metal!

Από κει και πέρα, ωστόσο, έχουμε να κάνουμε με ένα περίεργο αμάλγαμα στρατηγικής, δράσης και ελεύθερης περιπλάνησης που θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Ο παίκτης σε μεγάλο ποσοστό του σεναριακού τμήματος του Brutal Legends ελέγχει με απλοϊκό σύστημα "στρατιώτες" σε ένα "πεδίο μάχης" που θυμίζει... συναυλία heavy metal, μπορεί ωστόσο να συμμετάσχει και ο ίδιος πολεμώντας με την κιθάρα του (!), ενώ υπάρχουν δευτερεύουσες αποστολές που θα πρέπει να παιχθούν ως... driving games ή τίτλοι shoot'em up (!). Το πηγαίο χιούμορ που διαποτίζει τα πάντα - χάρις στο ιδιόρρυθμο στυλ του επικεφαλής ανάπτυξης Tim Schafer - βοηθά πάρα πολύ, αλλά εν τέλει δεν αρκεί για να δημιουργήσει συνοχή ανάμεσα σε τόσα διαφορετικά στοιχεία.

Στον τεχνικό τομέα, πάντως, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για επικρίσεις. Η παρουσίαση είναι εξαιρετική, προσεγμένη σε τέτοιο βαθμό που ακόμη και οι... μη fans του heavy metal θα "υποκλιθούν" στη δουλειά που έχει γίνει. Τα γραφικά είναι πολύ καλά: όχι συγκλονιστικά, αλλά μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας και απίθανου στυλ γενικότερα. Για τον ήχο τα είπαμε. Οι επιλογές συμμετοχής πολλών παικτών, επίσης, υπακούν μεν στους μηχανισμούς του σεναριακού τμήματος, αλλά μπορούν να είναι απρόσμενα διασκεδαστικές - ειδικά απέναντι σε ικανούς αντιπάλους. Το Brutal Legend έχει δημιουργηθεί τόσο με επαγγελματισμό, όσο και αγάπη - σπάνιο για παραγωγή με φιλοδοξίες mainstream blockbuster. Και φαίνεται.

Όταν όλα έχουν ειπωθεί, το αθηνόραμαdigital.gr δεν αμφιβάλλει ούτε στιγμή για το γεγονός ότι οι θιασώτες του heavy metal όχι απλώς θα απολαύσουν, αλλά θα αγαπήσουν πραγματικά το Brutal Legend. Ένα σημαντικό τμήμα όμως από όλα εκείνα τα σημεία που ο τίτλος "κλείνει το μάτι" στους headbangers θα περάσει απαρατήρητο από τον πολύ κόσμο, ενώ στα είδος των games που αγγίζει η δημιουργία της Double Fine υπάρχουν ασφαλέστερες επιλογές. Πρόκειται, με άλλα λόγια, για προσεγμένη, αλλά cult παραγωγή. Οι... πιστοί (για να επαναλάβουμε το κλισέ) μπορούν να προσέλθουν άφοβα, οι υπόλοιποι ίσως θα χρειαστεί να του ρίξουν μια ματιά πριν αποφασίσουν αν τους αρέσει αρκετά ώστε να το αγοράσουν. Από την άλλη, αυτή η μια ματιά ενδέχεται να είναι αρκετή για να το αποκτήσουν!

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ