Bionic Commando

Νοσταλγία, αλλά... σκουριασμένη

Το πρόβλημα, ωστόσο, δεν βρίσκεται μόνο στα παραπάνω, αλλά και στην εξέλιξη του τίτλου συνολικά. Αυτή είναι επαναλαμβανόμενη στην ακολουθία των όσων πρέπει να κάνει ο παίκτης και, ως εκ τούτου, βαρετή. Υπάρχουν οι αναμετρήσεις με ισχυρότερους (boss) αντιπάλους, που είναι όμορφα "σκηνοθετημένες", και η μετακίνηση από κτίριο σε κτίριο πάνω από την πόλη μπορεί ενίοτε να είναι αληθινά απολαυστική, όμως αυτά δεν αρκούν για να κρατήσουν το ενδιαφέρον του παίκτη αμείωτο. Οι πολυάριθμοι πανομοιότυποι αντίπαλοι, άλλωστε, δεν δείχνουν ιδιαίτερα αποφασισμένοι ή έξυπνοι στις συγκρούσεις με τον Nathan, μειώνοντας επίσης το δείκτη ψυχαγωγίας.

Ο τεχνικός τομέας, είναι η αλήθεια, σε ένα μικρό βαθμό αποζημιώνει. Τα γραφικά δεν είναι κορυφαία, είναι όμως φροντισμένα και δίνουν την αίσθηση της κλίμακας με τρόπο επιτυχημένο. Αξιοποιούνται μάλιστα άκρως αποτελεσματικά και μία σειρά από εφέ φωτισμού και βάθους πεδίου, χωρίς να απαιτείται πανίσχυρο PC για να τα απολαύσει κανείς. Η μουσική δεν καταπλήσσει, συνοδεύει πάντως τη δράση με τρόπο ταιριαστό, ενώ τα ηχητικά εφέ είναι απλώς λειτουργικά. Για τον έλεγχο δεν θα παραθέσουμε περισσότερα, το multiplayer τμήμα του τίτλου, δε, υφίσταται αλλά δεν ικανοποιεί: αφενός περνά μέσα από τον μηχανισμό Games for Windows Live, που δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, αφετέρου... καλή τύχη να βρείτε online αντιπαλους για να συναγωνιστείτε, αφού όσες φορές προσπαθήσαμε ελάχιστοι ήταν παρόντες. Σε τοπικό δίκτυο, πάντως, είναι εφικτή η συμμετοχή έως και 8 παικτών.

Το λυπηρό με όλα αυτά είναι πως το Bionic Commando θα μπορούσε, με κάποια περισσότερη προσπάθεια από την Capcom, να είναι ένας αξιόλογος τίτλος. Ως έχει, είναι μία χαμένη ευκαιρία αφενός, σε καμία περίπτωση η αναβίωση του coin-op με τα σύγχρονα δεδομένα που ελπίζαμε αφετέρου. Θα χρειαζόταν, δε, πολύ περισσότερη τόλμη και διάθεση για καινοτομία εκ μέρους της Capcom για να αναχθεί αυτή η παραγωγή σε all-time classic και να διακριθεί ανάμεσα στους κορυφαίους τίτλους της χρονιάς. Ως εκ τούτου δεν μπορεί να προταθεί σε όλους τους PC gamers, παρά μόνο στους άκρως φανατικούς οπαδούς των action games που... δεν έχουν κάποιον άλλον ΑΑΑ τίτλο για να τους απασχολήσει αυτόν τον καιρό. Προσβλέπουμε σε συνέχεια; Ναι, αν η ιαπωνική εταιρεία εννοεί να κάνει σημαντικές αλλαγές ή προσθήκες και να περάσει από εξαντλητικό playtesting τον όποιο "διάδοχο". Ειδάλλως...

Βαθμολογία: 4 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ