Beyond: Two Souls, εξελληνισμένο

Υποτιτλισμός στη γλώσσα μας για την σινε-δημιουργία της Quantum Dream

Το γεγονός ότι, παρά το αναλογικά μικρό μέγεθος της εγχώριας αγοράς, η Sony συνεχίζει να υποστηρίζει την Ελλάδα με τις παραγωγές της, έχει αποδειχθεί ξανά και ξανά με τον εξελληνισμό κορυφαίων games του PS3, του PS Vita και του PSP. Τα Gran Turismo 5, Sly Cooper, God of War Ascension και The Last of Us είναι αντιπροσωπευτικά παραδείγματα, θα ακολουθήσουν δε και άλλα με πρώτο το αληθινά κινηματογραφικό Beyond: Two Souls. Ο τίτλος της Quantum Dream μάς είχε εντυπωσιάσει από την πρώτη φορά που τον είχαμε παρακολουθήσει σε "υπό ανάπτυξη" μορφή, μάς δημιούργησε ουκ ολίγες προσδοκίες μετά από τη συνέντευξη με τον πρόεδρο της εταιρείας Guillaume De Fondaumiere... και πριν από μερικές ημέρες πληροφορηθήκαμε επίσημα ότι υπάρχει ένας ακόμη λόγος έντονου ενδιαφέροντος για τους Έλληνες παίκτες, καθώς η δημιουργία της Quantum Dream θα υποστηρίζει και τη γλώσσα μας.

O εξελληνισμός αυτή τη φορά δεν θα εκτείνεται και στο σπικάζ, καθώς... θα ήταν μάλλον δύσκολο να μάθει η πρωταγωνίστρια Ellen Page ή ο βετεράνος Willem Dafoe να μιλούν τη δική μας γλώσσα για να την αποδώσουν (και άλλοι επαγγελματίες στη θέση τους απλώς δεν θα απέδιδαν στο ίδιο επίπεδο τους διαλόγους). Αντιθέτως, ο εξελληνισμός θα επιτυγχάνεται μέσω υποτίτλων στη γλώσσα μας για όλες τις συνομιλίες και τις περιγραφές, όπως γίνεται στις ταινίες - προσέγγιση που ευτυχώς ταιριάζει στο Beyond, αφού η όλη ατμόσφαιρα και παρουσίασή του παραπέμπει ολοφάνερα σε φιλμ.

Το Beyond: Two Souls θα κυκλοφορήσει στις 9 Οκτωβρίου αποκλειστικά για το PlayStation3, όντας το τρίτο από τα 4 φετινά megahits του εμπορικά επιτυχημένου οικιακού συστήματος της Sony. Το God of War Ascension ήταν άξιος διάδοχος των προκατόχων του, το The Last of Us από τις επικρατέστερες παραγωγές για τον τίτλο του Game of the Year, το Gran Turismo 6 θα είναι η πλουσιότερη και περισσότερο προσεγμένη έκδοση στην ιστορία της σειράς. Θα ξεχωρίσει ανάμεσά τους η καινούργια δημιουργία της Quantum Dream; Η απάντηση σε λιγότερες από 20 μέρες πλέον!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ