Αθηνόραμα Digital Week: PlayStation Plus

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει κανείς για την προνομιακή συνδρομητική υπηρεσία της Sony, με το... "P" και με το "S"!

Τα οικιακά συστήματα ψυχαγωγίας, όπως τα PlayStation, έχουν εξελιχθεί με τα χρόνια σε συσκευές που λειτουργούν με τρόπο διαφορετικό απ' ότι οι αντίστοιχές τους της δεκαετίας π.χ. του 1990 ή του 2000. Δεν στηρίζονται πια μόνο στα games που πωλούνται σε υλικό αποθηκευτικό μέσο, ενώ οι παίκτες περιμένουν πλέον από τα σύγχρονα τέτοια συστήματα τόσο να προσφέρουν μία πλειάδα από λειτουργίες σχετικές με το gaming, όσο και να αξιοποιούν το Internet σε πολλές από αυτές. Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, άλλωστε, όλα τα PlayStation επεδίωκαν να έχουν έναντι των Xbox. Με αυτά ως δεδομένα, η Sony δημιούργησε το PlayStation Plus: τη συνδρομητική της υπηρεσία για τους κατόχους PS3, PS Vita και πλέον PS4, η οποία προσφέρει μία σειρά από αποκλειστικά προνόμια, έξτρα δυνατότητες και δωρεάν games σε τιμή ιδιαίτερα προσιτή.

Την πορεία του PlayStation Plus το Αθηνόραμα Digital την έχει ακολουθήσει από την πρώτη εβδομάδα που ξεκίνησε να λειτουργεί, μέχρι τη ριζική ανακαίνισή του το καλοκαίρι του 2012, την προσθήκη χαρακτηριστικών σε αυτό και την επέκτασή του στο κοινό του PS Vita, μέχρι τη μορφή που έχει σήμερα ύστερα από τις αλλαγές του Μαΐου. Σε όλο αυτό το διάστημα η γενική εικόνα της υπηρεσίας του PS Plus γινόταν όλο και καλύτερη, με σημαντικότερο τομέα βελτίωσης αυτόν που και οι κάτοχοι των PlayStation είχαν υπογραμμίσει με τις προτιμήσεις τους σε κάθε σχετική έρευνα: τα περισσότερα, και καλύτερα, δωρεάν πλήρη games. Με την έλευση του PlayStation4, δε, το οποίο προϋποθέτει την ύπαρξη συνδρομής στο PS Plus για την ενεργοποίηση των Δικτυακών επιλογών - ανταγωνιστικών ή συνεργατικών - στα περισσότερα games, η συνδρομητική υπηρεσία της Sony έγινε από... απλώς "καλή ιδέα", πρακτικά "ευκόλως εννοούμενη".

Πλησιάζοντας στα Χριστούγεννα του 2014, η υπηρεσία της Sony βρίσκεται σε καλύτερη "φόρμα" από ποτέ - και η παρούσα εβδομάδα είναι αφιερωμένη σε όλα όσα κάθε παίκτης που αγαπά τα PlayStation αξίζει να ξέρει για το PS Plus. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης Αθηνόραμα Digital Week, λοιπόν, θα δημοσιευθούν τα παρακάτω άρθρα:

Δευτέρα 13/10. PS Plus: τα πλεονεκτήματα. Ποιές παροχές και προνόμια απολαμβάνει ένας συνδρομητής της υπηρεσίας της Sony σε σχέση με έναν "απλό" κάτοχο PS4, PS Vita ή PS3;

Τρίτη 14/10. PS Plus: ερωτήσεις, απαντήσεις. Τα πράγματα που χρειάζεται να ξέρει ο καταναλωτής προκειμένου να αξιοποιήσει στο έπακρο τη συνδρομή του.

Τετάρτη 15/10. PS Plus: με απλά νούμερα. Πόσα χρήματα κερδίζει πραγματικά ένας κάτοχος PS4, PS Vita ή PS3 με την εγγραφή του στη συνδρομητική υπηρεσία της Sony; Είναι πολλά τα ευρώ!

Πέμπτη 16/10. PS Plus: τα 10+1 που ζητάμε. Από τις μεγάλες επιτυχίες ή τα cult classics των PS4, PS Vita και PS3, ποιά games θα θέλαμε περισσότερο να λάβουμε δωρεάν τους επόμενους μήνες;

Παρασκευή 17/10. PS Plus: το μέλλον. Πώς θα μπορούσε η Sony να κάνει τη Δικτυακή της συνδρομητική υπηρεσία ακόμη καλύτερη το 2015 και αργότερα;

Αθηνόραμα Digital PS Plus Week, λοιπόν. Γιατί... κρίμα είναι να μην έχεις τα games, όταν έχεις ήδη τα συστήματα ηλεκτρονικής διασκέδασης - και, αντίστροφα, να μην έχεις τις τα συστήματα, όταν μπορείς να έχεις τα games τόσο φθηνά!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ