Αθηνόραμα Digital Week: Gran Turismo 6!

Το κύκνειο άσμα του PS3, σε πρώτο πλάνο

H "γενιά" των οικιακών συστημάτων ηλεκτρονικής διασκέδασης που - επίσημα πλέον - δίνει τη θέση της στην καινούργια, τόσο στα Xbox όσο και στα PlayStation, την κατηγορία των driving games η αλήθεια είναι πως δεν την "ανέβασε στο επόμενο επίπεδο" με τον τρόπο που περιμέναμε το 2006/2007. Ναι, ανάμεσα στα δύο Forza MotorSport του Xbox 360 και το Gran Turismo 5 υπήρξε έντονος συναγωνισμός, μέσα από αυτόν είδαμε ομορφότερα γραφικά και "ένα κλικ" περισσότερο ρεαλιστική παρουσίαση αλλά... ως εκεί. Ε, υπό αυτήν την έννοια το Gran Turismo 6, το νέο μέλος της σειράς των πασίγνωστων τίτλων αγώνων ταχύτητας της Polyphony Digital που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες, έχει μία σπάνια ευκαιρία: να ανατρέψει εντυπωσιακά - "with a bang", όπως λένε και οι Σάξονες - την εντύπωση αυτή!

Πράγματι: το Gran Turismo 5, το πρώτο μέλος της δημοφιλούς οικογένειας τίτλων που αναπτύχθηκε για PS3, μπορεί να μην απέφυγε προβλήματα και ελλείψεις διαφόρων ειδών... όμως ο Kazunori Yamauchi και η Polyphony απλώς δεν υπήρχε περίπτωση να απιοχαιρετίσουν το κοινό του τρίτου οικιακού PlayStation με ένα GT που άφησε περιθώριο για παράπονα. Το GT6, όμως, φιλοδοξεί κάτι παραπάνω από το να διορθώσει τα κακώς κείμενα του GT5. Φιλοδοξεί να είναι το "κύκνειο άσμα" του PlayStation3, ο τίτλος εκείνος που θα "σημαδέψει" το σύστημα αυτό της Sony στο ζενίθ του και θα μείνει στην ιστορία του gaming ως ακριβώς αυτό.

Άλλοι φίλοι και φίλες πιθανώς θα απένειμαν το χαρακτηρισμό αυτό στο υπέροχο The Last of Us. Ίσως και να έχουν δίκιο. Όμως στα μάτια μας το maximum της οπτικοακουστικής ποιότητας, η αξιοποίηση του PSN και οι δυνατότητες δικτύωσης των μελών μιας κοινότητας αφοσιωμένης σε ένα πάθος - στη συγκεκριμένη περίπτωση, της αυτοκίνησης - στο PlayStation3 δεν θα επιδειχθούν από δω και πέρα πουθενά περισσότερο απ' ότι στο καινούργιο Gran Turismo.

To Αθηνόραμα Digital αναγνωρίζει τη σημασία του Gran Turismo 6 για εκατομμύρια κατόχους PlayStation3 - και για πολλές χιλιάδες Έλληνες παίκτες, καθώς στη χώρα μας η σειρά έχει "χτίσει" με τα χρόνια μεγάλο και πιστό κοινό - και για το λόγο αυτό αφιερώνει την τρέχουσα εβδομάδα στο νέο μέλος της οικογένειας των GT. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης Αθηνόραμα Digital Week, λοιπόν, θα δημοσιευθούν τα παρακάτω άρθρα:

Δευτέρα 02/12. Gran Turismo 6: τα αυτοκίνητα. Είναι ανέκαθεν η καρδιά της όλης ενασχόλης με τα GT. Στο νέο, πιο πολλά κι εντυπωσιακά από ποτέ.

Τρίτη 03/12. Gran Turismo 6: οι αγωνιστικές πίστες. Ανανεωμένες γνωστές, πολλές καινούργιες και... μερικές μεγάλες εκπλήξεις.

Τετάρτη 04/12. Gran Turismo 6: οι εκδόσεις. Κάθε ΑΑΑ παραγωγή σήμερα διατίθεται σε πιο πολλές εμπορικές εκδοχές απ' την "απλή". Ποιές προσφέρει το νέο GT;

Πέμπτη 05/12. Gran Turismo 6: τα νέα στοιχεία. Κάθε καινούργιο μέλος μίας σειράς τίτλων πρέπει να προσφέρει κάτι το διαφορετικό. Το νέο GT, τί;

Παρασκευή 06/12. Gran Turismo 6: η γνώμη μας. Αξίζει να επενδύσουν σε αυτό όχι μόνο οι πιστοί φίλοι της σειράς, αλλά συνολικά οι κάτοχοι PlayStation3;

Αθηνόραμα Digital Gran Turismo 6 Week, λοιπόν: γιατί μία παραγωγή αληθινό... "κύκνειο άσμα" για το φορμά που το φιλοξενεί, αξίζει ειδικής μεταχείρισης. Εξ ορισμού!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ