Αθηνόραμα Digital: PSP Week

Αληθινό gaming, αληθινά προσιτό: όλα όσα θέλει να ξέρει κανείς για το νέο PSP

Ναι, ναι. Ναι. Όλοι γνωρίζουμε πως τα video games είναι περισσότερο απολαυστικά σε μεγάλη τηλεοπτική οθόνη και πολυκάναλο ηχοσύστημα, όμως αυτά δεν είναι ακριβώς... εύκολο να τα έχουμε εκτός σπιτιού. Σε ταξίδι. Στο εξοχικό. Στις βαρετές διαδρομές. Αλλά το γεγονός ότι δεν μπορούμε να έχουμε τα games του σαλονιού παντού μαζί μας δεν σημαίνει πως θέλουμε να στερηθούμε τα "πραγματικά" games, αυτά που προσφέρουν ακριβή έλεγχο με πλήκτρα και μοχλό, που προσφέρουν ώρες κι όχι... δεκάλεπτα διασκέδασης, που προσφέρουν τους χαρακτήρες και τα σενάρια που έχουμε αγαπήσει από τα games π.χ. των PlayStation2 και PlayStation3. Σωστά;

Το PlayStation Portable της Sony, γνωστότερο ως PSP, έχει ήδη διανύσει μεγάλη, επιτυχημένη πορεία στην παγκόσμια αγορά: σχεδόν 75 εκατομμύρια τέτοια συστήματα βρίσκονται στα χέρια καταναλωτών και περισσότερα από 3.000 διαφορετικά games είναι ήδη διαθέσιμα για το κοινό αυτό. Η Sony, ωστόσο, στοχεύοντας σε ακόμη υψηλότερες πωλήσεις, αποφάσισε πριν από λίγο καιρό να καταστήσει το σύστημά της προσιτό σε όλους - έτσι είναι διαθέσιμο εδώ και μερικές ημέρες και στην Ελλάδα το νέο μοντέλο PSP, με τιμή πώλησης τα... €99 (!) μόλις. Και, ξαφνικά, το φορητό σύστημα της ιαπωνικής εταιρείας δεν είναι "ενδιαφέρουσα περίπτωση" απλώς. Είναι... πειρασμός!

Ο ειδικός Τύπος, οι έμποροι, και φυσικά η ίδια η Sony, θεωρούν πως το αυτό το καινούργιο μοντέλο - σε αυτήν την τιμή - ανοίγει μία νέα αγορά για την οικογένεια των φορητών της ιαπωνικής εταιρείας. Για αρκετό κόσμο θα είναι το πρώτο του φορητό PlayStation. Για ακόμη περισσότερο κόσμο, θα είναι κατά πάσα πιθανότητα το πρώτο του φορητό σύστημα για games... γενικώς! Συμφωνούμε, γι' αυτό και αφιερώνουμε την τρέχουσα εβδομάδα στο νέο PSP και όλα όσα το αφορούν: τα ισχυρά του σημεία, τα οικονομικότερα και καλύτερα games γι' αυτό, τις λειτουργίες και τις δυνατότητές του. Την τελευταία ημέρα της εβδομάδας, δε, θα δημοσιεύσουμε τη γνώμη μας για το προϊόν συνολικά, κρίνοντάς το ως συσκευή και ως φορμά μαζί.

Η PSP Week του Αθηνόραμα Digital έχει την ακόλουθη θεματολογία:

- Δευτέρα, 28/11: Το πρώτο σου φορητό PlayStation. Γιατί; Γιατί καλά τα smartphones, αλλά όταν θέλεις να παίξεις με... πραγματικά games; Ε, ναι!

- Τρίτη, 29/11: Top games για το νέο σου PSP, Νο 1. Τα PSP Essentials που προτείνουμε για παίκτες ηλικίας 6 έως 15 ετών. Παιδικοί ναι, παιδιάστικοι όχι!

- Τετάρτη, 30/11: Top games για το νέο σου PSP, Νο 2. Tα PSP Essentials που προτείνουμε για παίκτες ηλικίας 16 έως... 96 ετών. Τα "ωριμότερα" φορητά games της αγοράς!

- Πέμπτη, 1/12: Τί άλλο μπορείς να κάνεις με το νέο PSP; Ναι, η βασική του αποστολή είναι τα games, αλλά δεν είναι η μόνη. Μουσική, ταινίες, φωτογραφίες!

- Παρασκευή, 2/12: Νέο PSP, η συνολική μας γνώμη. Έχοντας περάσει 15 ημέρες με το νέο φορητό PlayStation, τί πιστεύουμε γι' αυτό;

Εβδομάδα PSP στο Αθηνόραμα Digital, λοιπόν. Γιατί μερικά δώρα - για τους άλλους ή... για μας - δεν χρειάζεται να είναι ακριβά για να προσφέρουν αμέτρητες ώρες διασκέδασης. Τα Χριστούγεννα και... ακόμη παραπέρα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ