Αθηνόραμα Digital: PS Vita Week

Εν όψει Χριστουγέννων, εστιάζουμε στο καλύτερο φορητό PlayStation!

Δεν χρειάζεται να είναι καν κάποιος αφοσιωμένος στα video games για να έχει πια διακρίνει πως αυτά διεκδικούν πολύ περισσότερο από το χρόνο των καταναλωτών όταν εκείνοι βρίσκονται "εκεί έξω": οι προτάσεις με τις οποίες μπορεί να παίξει κανείς και να διασκεδάσει οπουδήποτε, είτε για 10 λεπτά είτε για 4 ή 5 ώρες, είναι πολλές. Κακά τα ψέματα, ωστόσο: πλήρη, εντυπωσιακά, "αληθινά" games, όπως αυτά που παίζουμε κι απολαμβάνουμε με άνεση στο σαλόνι και την πιο μεγάλη τηλεόραση του σπιτιού, μόνο συσκευές σχεδιασμένες γι' αυτό το σκοπό μπορούν αληθινά να προσφέρουν. Ούτε τα smartphones, ούτε τα tablets μπορούν - λόγω του τρόπου χειρισμού και... εκ των πραγμάτων - να καταφέρουν κάτι τέτοιο. Και η καλύτερη πρόταση της αγοράς για παιχνίδι "εκεί έξω" είναι από το φετινό Φεβρουάριο, και αδιαμφισβήτητα παραμένει, το PS Vita, το νέο φορητό PlayStation της Sony.

Το PS Vita το χρησιμοποιούμε σχεδόν καθημερινά όλους αυτούς τους μήνες - μαζί με εκατομμύρια άλλους ανθρώπους που το απέκτησαν στο μεσοδιάστημα - οπότε δεν είναι κάτι... καινούργιο. Το Φλεβάρη είχαμε καταθέσει τη γνώμη μας για το ίδιο το σύστημα ως συσκευή, για το περιβάλλον χειρισμού του, για τις λειτουργίες του τις σχετικές με games, αλλά και για τις υπόλοιπες λειτουργίες και δυνατότητές του. Είχαμε αξιολογήσει, τότε και αργότερα, κορυφαία ή/και αντιπροσωπευτικά games που προσφέρει μόνο το PS Vita - από το Uncharted Golden Abyss και το Wipeout 2048 μέχρι το Little Deviants, το Unit 13 ή το Sound Shapes - καθώς και μία σειρά από άλλα. Και έχουμε παρακολουθήσει την εξέλιξή του ως συσκευή ψυχαγωγίας συνολικά με διαδοχές αναβαθμίσεις του βασικού του λογισμικού - με αποκορύφωμα την πρόσφατη έκδοση 2.0.

Από το Φεβρουάριο μέχρι σήμερα, λοιπόν, το PS Vita έχει καλύψει το πρώτο στάδιο παρουσίας του στην παγκόσμια αγορά. Έχει... "μπει το νερό στ' αυλάκι" όσον αφορά στην εμπορική του παρουσία και τη θέση του στη γενική στρατηγική της Sony. Η ενδιαφέρουσα ερώτηση πλέον είναι: εν όψει των πρώτων του Χριστουγέννων, ποιά είναι η συνολική εικόνα που δίνει ως προϊόν ηλεκτρονικής διασκέδασης; Τί έχει να προσφέρει σήμερα, ωριμότερο πλέον, και σε τί έχουν να προσβλέπουν όσοι/όσες το έχουν ήδη αγοράσει και όσοι/όσες σκέφτονται να το αποκτήσουν στην εορταστική περίοδο που πλησιάζει;

Για να απαντήσουμε σε όλα τα παραπάνω και ακόμη περισσότερα, διοργανώνουμε την Αθηνόραμα Digital PS Vita Week που ξεκινά σήμερα. Κάθε ημέρα της τρέχουσας εβδομάδας θα δημοσιεύουμε και από ένα άρθρο σχετικό με μία πλευρά του PS Vita και των games του, καλύπτοντας έτσι όλα όσα θα ήθελε να γνωρίζει κανείς εν όψει Χριστουγέννων για το καλύτερο φορητό PlayStation που κυκλοφόρησε ποτέ. Την τελευταία της ημέρα, δε, θα καταθέσουμε τη γνώμη μας για τις προοπτικές του στην αγορά, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί με την παρουσία του άμεσου κι έμμεσου ανταγωνισμού του.

Τα θέματα των άρθρων είναι τα παρακάτω:

Δευτέρα 26/11. PS Vita: γνωριμία ξανά, 9 μήνες μετά. Τί είναι, τί προσφέρει στους αφοσιωμένους παίκτες και πού διαφέρει το καλύτερο φορητό PlayStation που είχαμε ποτέ; Απαντήσεις!

Τρίτη 27/11. PS Vita: ό,τι ενδιαφέρει... όλους. Το highlight της πρότασης της Sony είναι τα games, δεν προσφέρονται όμως μόνο αυτά. Ποιά είναι τα apps κι οι λειτουργίες που αυξάνουν την αξία του;

Τετάρτη 28/11. PS Vita: τα καλύτερα της Sony. Τα games που η ίδια η ιαπωνική εταιρεία έχει δημιουργήσει για το σύστημά της κι αξίζει να έχει κάθε κάτοχός του στη συλλογή του/της.

Πέμπτη 29/11. PS Vita: τα καλύτερα των άλλων. Ποιoί τίτλοι από όσους έχουν δημιουργήσει οι ανεξάρτητες εταιρείες δημιουργίας games αξίζουν τα χρήματα ενός κατόχου PS Vita;

Παρασκευή 30/11. PS Vita: το μέλλον. Ποιά πράγματα μπορεί και ποιά πρέπει να κάνει η Sony μέσα στο 2013, ώστε το νέο φορητό PlayStation να επιτύχει όπως τού αξίζει;

Αθηνόραμα Digital PS Vita Week, λοιπόν. Γιατί τα αληθινά, "μεγάλα" games μπορούν να παίζονται όπως τούς αξίζει, χωρίς να είναι... υποχρεωτικός ο καναπές!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ